Förskola igen

I förra veckan kom beskedet att förskolorna i kommunen återigen kan ta emot 15h-barn. Jag funderade ett slag på om han skulle vara hemma ändå, iom att läget ändå är som det är men kom fram till att han får gå tillbaka till förskolan. Han missar så mycket lek med kompisar, Axel får lite mer jobbro hemma och jag kan antingen ha lite egentid med Nora alternativt lite fixar-tid om hon sover. Så i morse fick han alltså gå till förskolan igen! Jag lämnade Nora hemma med Axel för jag tänkte att lämningen kunde vara lite utdragen så jag ville inte känna mig stressad över att hon ev låg ute och skrek i vagnen. Men det gick jättebra! Elsa kom dessutom precis när jag gick och jag fick höra sen vid hämtningen att de hade gått in hand i hand och börjat leka. Så söta ihop de där två!!

Vad roade jag mig med då när Loke var på förskolan? Jo jag rensade ogräs och så kom Tilda upp och red Kaprifol! Vi gick en promenad först på typ 2km och sen red hon lite på banan. Roligt!

Efter hästeriet tog jag och Axel lunch och därefter ville Nora sova igen så jag la henne i vagnen och när hon somnat mockade jag två kärror skit innan det var dags att promenera bort och hämta Loke.

När Axel jobbat klart för idag stoppade vi in min potatisgratäng i ugnen och åkte till Gabrielssons för staket-inköp och mathandling. Våra stolpar räcker ju inte till allt staketbygge vi har framför oss så vi behövde fylla på, för första gången sen vi flyttade hit så det känns ju bra ändå!

En hel packe blev det, så de ska väl räcka ett tag. Och så köpte vi tråd, isolatorer, grindar, ja det kostar att bygga staket!

Och så handlade vi mat också. Jag fick två söta barn i kundvagnen så Axel fick ta en korg för att maten skulle få plats. Hehe. Noras premiär i kundvagnen utan bilstolen!

Det syns inte riktigt på bilden men både jag och Axel sa typ i mun på varandra att de ser lika dana ut våra barn. Haha. Komiskt ändå.

I skrivandes stund är klockan åtta och jag har lagt båda barnen själv utan några egentligen större bekymmer. Nora sov i vagnen men vaknade såklart mitt i Lokes godnattsaga. Hon fick då ny blöja och pyjamas och fick vara med i bokläsningen. När boken var slut låg hon stilla en stund i Lokes säng men började sen kravla runt så jag sa till en dödstrött Loke att jag bara skulle flytta lite på Nora. Så jag gick ut från hans rum och ammade Nora i vårt sovrum. Loke var tyst och efter en stund hade Nora somnat och när jag smög in huvudet i Lokes rum hade även han somnat. Heja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.