Får-fix

Ett av helgens uppgifter är avklarade! Nämligen märkning av årets lamm. Vi körde ner grindarna till fårhagen och fick in fåren i buren efter lite övertalning. Vi glömde kraftfodret hemma men lurade de stackars djuren med grus i en krubba.

Först blev de fyra tackorna lite ompysslade i form av klövklippning. Det gick ganska bra, Axel behöver få in tekniken på hur man sätter tackorna på rumpan bara! Och vår klöv-klippare är inte så smidig heller, kanske får byta ut den till en enklare.

När tackorna var snygga om fötterna var det lammens tur att bli fångade. De är ju lite enklare att hantera så det gick väldigt bra. Några fick klövarna klippta och alla fick örhängen.

Blir nog att vi behåller två lamm även i år. Lilla Mys lamm är min favorit och himla kelig och go, och Blondies tacklamm. Axel hade hellre behållt Snorkfrökens lamm jämfört med Lilla Mys men jag har övertalat honom! Hehe.

Idag är det Omas födelsedag så vi har varit nere hos grannen/Axels bror Nils och firat lite med familjen. Nora fick klänning dagen till ära! Får passa på innan de får egna åsikter. Loke vägrade skjorta, såklart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.