Sommar och fästingar

Sista ställa-klockan-dagen för denna veckan är avklarad! Den behövde dock aldrig ringa i morse; Nora vaknade klockan sex och Loke kvart över. Därav blev Noras förmiddag helt uppochnervänd och hon somnade på vägen hem från förskolan och sov en knapp timme bara. Frukostgröten blev därav mellis i stället. Hon har avancerat från en halv portion till en hel numera, duktigt va!?

Sen myste vi ute i solen en stund men det visade sig snart att hon inte var nöjd med mängden sömn. Jag föreslog lite olika sätt att sova men inget godtogs utan gnäll eller rymningsförsök. Så det fick bli koppel på i vagnen och så gick vi till fåren för att se hur dem hade det.

Fåren hade det gott inne bland träden och Nora somnade på omvägen hem.

Hon vaknade sen så hon precis hann äta lunch innan Loke skulle hämtas på förskolan. Passande bild saknas så slänger in en kycklingbild! Här är den yngsta. Mamman här är en riktig fighter, både jag och tuppen har fått på moppo när vi kommit för nära den lilla.

Under eftermiddagen besökte jag, Loke och Nora en lekplats inne i Vårgårda. Hade inte tänkt handla förrän senare i veckan men blöjorna och Noras gröt (och Axels kaffe) började ta slut. Så vi lekte lite på lekplatsen först.

Och sen åkte vi till Ica och handlade. Där upptäckte vi att fästingbussen var på plats för årets vaccinationer mot TBE. Loke fick sina två första sprutor förra året och skulle ha en även i år. Jag skulle tagit förra året men var gravid, och har inte fått tummen ur att ta, så jag anmälde snabbt både mig och Loke och en kvart senare var vi båda sprutade i armen. Skönt att få det avklarat så smidigt! Loke satt i mitt knä och Nora i Lokes knä och just när sköterskan skulle sticka ljög jag och sa ”titta en traktor”, haha. Gick som en dans. Efteråt var han lite öm i armen och lite missnöjd över att ha fått en plåster, han gillar inte plåster.

När vi kom hem grillade vi korv till middag ute i solen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.