Slapp förmiddag

Även idag somnade Nora i famnen när jag ammade henne i soffan efter grötfrukosten. Vädret var lite kasst och jag var inte lika sugen på att greja som igår så idag stannade vi inne och slappade i soffan Nora och jag.

Jag sov lite jag också faktiskt, var länge sen vi hade en sån förmiddag!

Efter lunch gick vi bort och hämtade Loke och tillbaka hemma fick hästarna komma ut i ny hage.

Under eftermiddagen tittade vi till fåren, klippte halva gräsmattan och lekte lite ute och inne. Inte så dumt väder idag!

Vid middagen gjorde Loke mig lite extra glad. Vi frågade vad han ville göra efter maten och han sa ”jag vill rida”. Jag blev helt klart förvånad, men det är klart pojken skulle få rida!

Ponnyn blev borstad och sadlad och Nora fick sitta på pappas rygg. Så gjorde vi det till en mysig familjepromenad.

Fyra kilometer mestadels i skogen gick vi och han är ju en klippa den här ponnyn. Över stock och sten och ris och över en liten ”bäckskåra” utan att blinka. Vi gick igenom två grindar till ett viltstängsel också. Vid den andra grinden fanns det en dörr bredvid grinden som var enklare att öppna. Assim klev igenom den också, och lyfte fint på benen över den rätt höga tröskeln.

Och Loke har travat också utan att tycka att det var för läskigt! Jag har frågat nån gång när han rider om han vill trava, men det brukar han inte vilja. Men idag ville han prova och den här gången skrattade han högt i stället för att bli rädd när det skumpade. Jag höll i honom ordentligt och det gick så bra så! Sen ville han springa igen och igen, haha. Goa pojken. Slut på våra lugna promenader nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.