Ponnyvagn och BVC

Den här dagen inledde vi med ponnyvagn! Loke ville åka förbi ”gården med grävmaskinerna och alla skopor”, så det gjorde vi såklart. Som bonus fick vi se en traktor som strängade på ett gärde vi åkte förbi.

Ponnyn skötte sig kalas och travar på nästan outtröttligt. Sju kilometer fick han i benen idag, inte illa!

När vi kom hem insåg vi att vi på något vis lyckats tappa Noras filt under resans gång. Så efter lite ”tankning” i form av vatten, frukt och överbliven bulle stoppade jag barnen i cykelkärran och cyklade iväg på filtjakt. Första gången jag drog cykelkärran faktiskt och det gick ju an när det var svagt nerför, mindre roligt uppför…

Jag började cykla vår runda bakvänt men när vi kom till församlingshemmet såg vi Elin, Elsa och Vera leka ute där så vi stannade till och lekte vi med. Elsa och Loke hade jättekul ihop och Nora var rätt nöjd med att bara titta på de stora barnen.

När klockan var tolv kände jag att vi fick ge oss så vi cyklade vidare på vår runda och hittade filten strax därefter. Tur, för då slapp jag de värsta backarna och kunde cykla hem igen bara, haha. Lunch intogs hemma och sen bums i vagn för Nora som vad jättetrött. Hon sov bara en halvtimme under förmiddagen så nu somnade hon gott i vagnen och vaknade fem över tre. Perfekt, för Monika från BVC kom kvart över för dagens besök som är ett hembesök vid åtta månaders ålder. Lite prat och allmänna frågor om hörsel, syn, utveckling mm och sen vägning och mätning. Hennes viktkurva har ju dalat lite det senaste men har nu hämtat sig lite, hon vägde in på 7170g och längden blev 67,5cm. Vid samma tidpunkt var Loke 1800g tyngre och 2,5cm längre!

Efter BVC blev det lite innelek, middag och sen gick jag ut för att rida lite. Våra gärden är nyslagna och allt gräs är insamlat: perfekt för att rida på! Axel och barnen kom med ut också.

Kaprifol var riktigt fin. La lite tid på den förvända galoppen nu när vi var ute på dessa stora ytor och det gick helt okej ändå. Skoj skoj!

2 tankar på “Ponnyvagn och BVC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.