Svansar och ogräs

Jag har varit ute i stort sett hela dagen idag och inte frusit en enda gång! Sommar! Under Noras förmiddags-nap blev det nästan lite svettigt också för Assim fick ett tömkörningspass på banan. Kanske mer svettigt för honom iof, men lite fick jag ju röra på mig också. Han var riktigt fin idag och det märks väldigt stor skillnad på konditionen jämfört med våra första pass. Nu travar och galopperar han på bra och orkar hålla igång traven över ett gäng cavalettibommar som jag hade framme idag.

Nora vaknade precis när jag skulle skritta av honom så det blev en gemensam promenad som avslutning.

Innan lunch gick vi och gav hönsen lite matrester. Den senaste kycklingen är en riktig fegis, och har en riktig hönsmamma, så de är fortfarande knappt utanför hönsgården. Nu kom dem ut en liten stund i alla fall, men den är svår att fånga på bild. Här är en liten skymt av alla våra höns i dagsläget. Fyra hönor, en tupp och så de två kycklingarna där det verkar vara en av varje sort.

Fröken Brons fortsätter att gömma sina ägg, sen senare gömman hittade jag idag; bland brännässlorna bakom höbalarna. Nugget lägger sina ägg uppe på halmbalen i ladan. Verkar som vårt rede i hönshuset inte är så populärt…

Lite innelek runt lunch blev det! Nora tränare vidare på sin balans.

Vid ett lämnade jag Nora (som skulle sova) hemma med Axel och stoppade in Hekla i buren och i bilen. Vi plockade upp Loke på förskolan och så åkte vi till veterinären för koll av Heklas svans och borttagning av stygn. Jag var dock ganska säker på att stygnen redan var borta, men besöket var ju redan betalt och det kändes lite skönt att få nån som kikade på svansen så vi åkte ändå. Men det var som jag gissade; inga stygn kvar och det har läkt jättefint. Så OK i rumpan på katten som nu äntligen får gå ut igen. Vet inte om hon eller vi är gladast!

Sen följde ett par timmar med semesterkänsla i trädgården. Barnen roade sig själva hur bra som helst så jag rensade massa ogräs. Lite terapeutiskt att sitta och rensa, och fint blir det ju direkt. Lite segt att det aldrig tar slut bara.

När Axel var klar med jobbet grillade vi en bit nötkött, champinjoner och majskolvar och åt det med sötpotatispommes. Smaskens.

Efter maten cyklade Axel och Loke till fåren och jag och Nora fortsatte leka och rensa ogräs. Axel och Loke åkte ner till sjön också och lekte bland hala stenar i vattnet så nu är första doppet gjort för Lokes del! Det hade gått bra som tur var…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.