Mellerudskaniner

I förmiddags efter att alla djuren fått tillsyn och Nora fått ny blöja efter att ha bajsat precis innan vi skulle åka, kom vi iväg! Vi körde timmen hem till morfar och Regina och tillbringade ett par timmar där. Vi lekte på altanen, badade barnen i sjön, åt god Västerbottenostpaj och kalasade på glass och blåbär.

Noras sovtider var lite ur spel idag och hon var rätt gnällig, men det var i alla fall roligt att leka med (och dricka ur..) fontänen!

Jag såg även att en tand brutit igenom i överkäken, så kanske hade den ett finger med i spelet. Who knows!

Strax efter tre rullade vi hemåt och nu hade vi en kärra bakefter bilen, som morfar varit snäll och hämtat upp åt oss efter att vi köpt den. (Hur många kaniner köpte hon egentligen!? Kanske ni tänker nu). Men kärran är faktiskt till fåren, det ska bli ett litet portabelt fårhus. Mer om det en annan gång för vi skulle ju prata om kaninerna nu! Halvvägs hem stannade vi nämligen på en gård och hämtade Tånga Heds Hedvig och Örstorps Sumo ”Sune”, två bedårande fina Mellerudskaniner. Mellerudskanin är en Svensk Lantras och en ganska ”utrotad” sådan, det finns omkring 100 kaniner av rasen bara. De är genbanksanslutna och har tillhörande intyg och stamtavlor. Det är en hona och en hane, de har dock inte lyckats producera några avkommor tillsammans trots att de bor ihop. Så vi hoppas på att hanen är steril eller liknande så de kan fortsätta bo tillsammans utan att det blir kaninungar hela tiden, hehe.

Resan gick bra och eftersom kaninhuset inte är helt klart fick de komma ut i boxen i stallet. Rätt skönt för det var svalt och gott där inne.

Vi byggde lite mer på kaninhuset under kvällen men vi behöver inhandla lite mer brädor innan det kan bli helt klart.

Det saknas tak och en lucka på bo-delen och nät samt lucka på ena sidan på själva gräsdelen. Själva utegården blir ca 1*2 m vilket inte är så jättestort, men jag tänker mig att vi kan ha en liten hage utanför själva buren också, som de kan få tillgång till när vi är hemma och har lite koll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.