Får-wheel drive

I förmiddags lagom till Noras nap hoppade vi in i bilen och satte kurs mot Hornbach i Borås för material-införskaffning till veckans projekt. Skiljer det runt 1500kr i pris jämfört med samma material inne i Vårgårda är det ju faktiskt rätt värt att åka den extra biten.

Vi åt hamburgerlunch på Elsas Streetfood efteråt och handlade lite fika inne på city gross också.

När vi kom hem var det nämligen dags för ”avskedsfika” med Nils som åkte tillbaka till Södertälje för obestämd framtid. Marsha blir kvar i huset och har kommit in på en utbildning i Göteborg!

Och sen drog vi igång med projekt nr 1, nämligen det där lilla flyttbara fårhuset som baggarna ska få bo i mellan sommarbetet och slakten som blir först i november. Förra året gjorde vi ju ett tält i ena hagen, men detta behov återkommer ju en dryg månad varje år så vi bestämde oss för att bygga nåt lite mer ordentligt.

Barnen lekte väldigt självständigt så jag kunde skruva lite skruvar jag med!

Efter en enkel middag somnade barnen gott och vi gick ut och skruvade lite till. Ni minns väl kärran som vi hämtade hos morfar? När lådan var ihopskruvad var det bara att slänga upp den på kärran och poff; ett portabelt fårhus!

Det ska på en takplast, den var dock slut i Borås så vi får köpa den en annan dag, och så lite halm och kanske en ramp eller ”skutt-pall”. Men annars är det klart! Så när vädret nu blir kyligare kan baggarna snart ha ett litet krypin med sig i hagen! Och när de inte längre behöver huset är det enkelt att backa till gödselstacken och skyffla ut halmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.