Förskola och röja ladan

Om en vecka är det dags för mig att börja jobba igen efter mammaledigheten med Nora, och då är det även dags för Loke att börja förskolan igen. Han har ju också varit hemma rätt länge (2 månader) och eftersom han dessutom byter avdelning nu fick han komma dit och leka en stund idag mellan 10-11.30. Det var såklart inga problem alls, han sprang iväg och lekte med kompisarna på en gång. Han var efterlängtad av flera barn, det är väldigt roligt att höra/se. (Kolla förövrigt hur stor lillasyster plötsligt börjar bli!?)

Planen var sen att Nora skulle somna i vagnen på vägen hem och att vi då skulle ha ”barnledigt” i en dryg timme, men den där tösen gör ju sällan som vi planerar så hon gallskrek nog en dryg halvtimme extra innan Axel lyckades få henne att somna. Men vi fick en del gjort ändå, och även senare under dagen! Storstädning i ladan stod nämligen på schemat, delvis för att kaninernas vinterbostad ska byggas här i hörnet. Och det var ju änna på tiden att vi tog tag i detta stöket efter verkstads-tömningen.

Vi hann precis hämta Loke och äta lunch innan Nora vaknade och sen var båda barnen nöjda en stund så vi kunde fortsätta greja. Nora kan man ju dock inte riktigt släppa med blicken så länge…

Nåja, till sist blev det nästan klart i alla fall! En ”skräphög” står kvar utanför bild, tillsammans med lite fler grejer till verkstan, men i övrigt blev det rätt tomt och städat!

Mot kvällen blev det middag och sen cyklade Axel bort till Byahallen för Älgmöte, så jag blev själv med barnen vid läggdags, alltid spännande! Jag gjorde ett försök att lägga Nora uppe medan Loke tittade lite på tv, men Loke ville inte vara själv och Nora ville inte ens försöka sova så jag stoppade barnen i vagnen och gick en sväng. Då la Nora världens bajs så jag fick snart vända och byta blöja. Och så ut igen, klockan var nästan åtta och båda barnen hade varit dödströtta en halvtimme tidigare i alla fall, men nu såg dem ut så här.

Den som skulle vara vaken somnade, och den som skulle sova var vaken. Men den sistnämnda somnade rätt snart ändå faktiskt, och då lyfte jag över Loke till hans säng utan att han egentligen vaknade. Så det blev ju bra ändå till sist!

2 tankar på “Förskola och röja ladan

  1. Minns känslan när man hade sista veckan på mammaledigheten. Den var nästan jobbig, fast samtidigt så ville man kicka igång vardagen och ekorrhjulet. Hoppas det går bra att börja jobba! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.