100 procent häst

I förrgår bestämde sig Axel för att ta med sig båda barnen till sina föräldrar över torsdagen så när jag kom hem igår efter jobbet var huset helt tomt. Vilken lyx ändå! Jag gick såklart raka vägen ut till stallet och det var Assim som fick följa med in först. Han har redan fått lika mycket vinterpäls som Kaprifol har i november ungefär, så jag tog fram klippmaskinen och släppte in lite luft på halsen och mellan frambenen. Var nog skönt för honom! Här har jag precis börjat klippa honom (syns inte) och inte blev det någon efterbild heller tyvärr. Men det blev ganska bra.

Sen åkte selen och vagnen på och vi värmde upp bort till vändplanen och sen körde jag faktiskt in på ridbanan. Min plan är nämligen att nästa gång tomkörnings-Emeli kommer ska jag ta en ”körlektion” i stället för en tömkörningsträning med Assim, så det kändes bra att prova att köra lite på ridbanan innan dess.

Det var faktiskt roligare än jag hade förväntat mig! Det kändes som att jag fick honom att jobba på ganska fint och han tuffade på bra. Så det blev ett bra pass! Ingen bra bild dock, han var inte alls på fotohumör.

Jag hann nästan släppa ut honom i hagen igen innan Camilla anlände för vår gemensamma ridning. Kaprifol och Strumpan fick komma in i stallet och vi gjorde i ordning dem rätt snabbt så vi skulle hinna rida ut innan mörkret kom. Vi har nämligen fått lov av en av ”grannarna” att rida på deras stubbåker innan den plöjs för vintern!

Det var faktiskt debut för mig och Kaprifol på stubbåker, även om jag varje år så här års har drömt lite om det. I år blev det verklighet! Vi skrittade ett par varv och sen höll vi oss lite på en större volt för lite högre gångarter. Camillas häst är ju bara fyra år och inte så mycket riden (och knappt riden alls utanför paddocken innan hon köpte den) så vi tänkte att det var klokast att hålla en häst i trav och galopp åt gången!

Kaprifol var dödligt seg så det var rätt lagom för oss också, hehe, men jag hoppas jag hinner gå dit själv nån dag så ska jag utnyttja hela åkern för en längre galopp!

Roligt och vackert i alla fall!

Strax efter sju var vi tillbaka i stallet och jag mockade lite skit, tog hand om de andra djuren, duschade och tog hand om tvätten, och sen kom Axel hem med barnen vid niotiden. Då flyttade vi över var sitt nästan sovande barn till sina sängar och sen sov dem gott nästan hela natten i alla fall!

Och nu är det fredag! Första riktiga fredagen på länge! Snart helg ju!

1 tanke på “100 procent häst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.