2020-09-05

Ja här kom jag änna av mig med bloggningen så vi får redovisa lite bakåt i tiden helt enkelt! Lördagen inleddes med sol blandat med regn och det stod hoppning på schemat för tre av oss i stallet, kul att kunna rida ihop! Vi byggde upp tre enkla hinder bara eftersom Camilla red en 4-årig häst och Sofie inte hoppat så mycket det sista med sin ponny Nellie. Kaprifol var lite seg den här dagen också men hoppade ändå okej, det är mest ridningen där i mellan som blir ”problemet” när jag inte riktigt får igång motorn på henne. Men i huvudsak gick det bra och det var kul!

När vi var klara ville Loke också rida så han fick också ”hoppa” och rida lite gymkhana-inspirerat med att flytta koner mellan hinderstöd och rida med ”lans/svärd” för att plocka upp koner. Det var kul tyckte Loke! Assim var nog rätt nöjd med uppgiften också då det inte krävdes så mycket från hans sida!

Efter lunch åkte Axel iväg en sväng och fixade lite med en fårhage hos Håkan som gärna kunde betas; lite röjsåg och utbyte av nån stolpe så var den klar. Jag och barnen lekte lite inne under tiden och Nora hade nog fått lite inspiration från förmiddagens ridning. Stuntryttare, eller voltige kanske blir hennes gren?

En lite tråkig händelse för lördagen är också att vår fina och snälla tupp blev sjuk och vi tog beslutet att nacka honom. Han bara låg och kunde i princip inte gå, och var helt orkeslös. Finns lite olika gissningar för vad som kan ha orsakat det hela, men det är ju himla svårt att veta. Vi hade dessutom redan innan detta hände bestämt oss för att byta ut honom för att minska inavel i flocken så det gjorde beslutet lite enklare. De kycklingar som kläcktes nu i veckan har ju honom både som pappa och morfar. Men tråkigt att det behövde bli på det här sättet.

Vi har en annan tupp på gång, lutar åt att vi hämtar honom nästa helg, mer om det då! Men just nu går hönorna utan tupp eftersom vi åt upp lill-tuppen förra veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.