7:e september

Så var det måndag igår igen och dags för jobb. Jag går upp klockan sex, gör mig i ordning och tar med mig frukost och lunch i väskan och sen åker jag direkt till jobbet. Då kommer jag nämligen ut ur huset innan Axel och barnen vaknar så slipper jag/barnen säga hej då vilket är väldigt skönt, främst för mig. Då är jag dessutom på jobbet redan klockan sju och jobbar då till klockan fyra och kan åka hem sen. Eftersom jag bara tar en halvtimmes lunch jobbar jag in en halvtimme per dag, och kan exempelvis sluta redan klockan två på fredagar. Det är även min plan att jobba hemifrån minst en dag i veckan, skönt att slippa restiden då!

När jag kom hem hade Axel eldat upp den stora rishögen i hagen vid huset och börjat greja lite med staketet mellan ”slusshagen” och sommarhagen. Vi har ändrat det staketet ett par gånger genom åren och det är lite klurigt för det är berghäll så det är svårt att få ner stolp där vi vill ha staketet. I början hade vi det i slusshagen så nära berghällen det gick, och nu det senaste har vi haft det på andra sidan stenmuren i sommarhagen, men då blir det en smal remsa mellan staketet och stenmuren som inte betas. Det blir dessutom dumt för hästarna från andra sidan, att ha en stenmur som de halvt kan klättra över och sen hamna i staketet på andra sidan. Och för fårens del (som gärna får beta i sommarhagen) kan vi inte få ner stolp tillräckligt tätt för att deras lägsta tråd inte hamnar i backen. Dumt va! Så nu provar vi att sätta stolparna i stenmuren i stället.

Då kan både får och hästar beta ända intill stenmuren och hästarna blir inte lockade till att klättra över stenmuren. Axel hade fått ner de flesta stolparna igår, de ska bara stadgas upp lite mer genom att vi lägger lite grus runt stolparna, och så ska isolatorerna fixas också innan tråden kan sättas upp igen. Kan nog bli bra!

Vi klippte gräset i går kväll också, annars hinns det ju som sagt inte med så mycket på kvällarna nu när jobbet har dragit igång igen. Båda hästarna hade sina medryttare här igår också så jag var ”hästlös” men de fick ändå röra på sig, lite skönt ibland ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.