Söndagen

På söndag morgon lastade vi in våra tre bagglamm i släpet och körde dem till hagen hos Håkan som Axel fixade igår. Där fanns det en hel del som de kunde rensa upp och det fanns dessutom ett litet krypin till dem så vi har inte behövt använda vår Får-Wheel drive ännu. Barnen hjälpte till att ta in fårnätet!

Vid halv tio hade jag en uteritts-dejt med Camilla och hennes Strumpa och vi guidade dem runt ”Backvägen” via ridhuset. En liten ko-incident hade vi (Kaprifol skötte sig faktiskt jättebra, får nog stryka ko-skräck helt hos henne snart) men i övrigt gick rundan väldigt bra. När vi var tillbaka passade jag på att lastträna Kaprifol eftersom släpet var påkopplat och vi ska på utflykt på torsdag! Hon gick rakt in i släpet utan att tveka vilket var roligt, ganska precis ett år sen hon åkte sist! Hon fick gå in ett par gånger men ville inte att jag skulle stänga så jag struntade i det. Men jag lasttränade henne en gång till senare under dagen och då kunde jag stänga bakom henne.

Efter lunch lekte vi lite ute och när det var dags för Noras sovtajm tog vi en promenad hela familjen och Loke fick rida.

Det kom några droppar regn på oss men inte så farligt. Vi gick rundan via badplatsen, fast jag och Loke genade lite genom skogen, han har ju ganska korta ben den där ponnyn så det går inte så snabbt när man bara skrittar. Två blåbär hittade vi också!

Loke red hela rundan och var något slags flygplan på slutet.

Träckprov blev taget på hästarna också och sen blev det fika och in i bilen för nästa får-uppgift, nämligen dags för slakt på två lamm. Vi fick ju sex lamm i år; fyra tacklamm och två bagglamm. Två tacklamm ska vi behålla och två tacklamm + bagglammen ska slaktas. Bagglammen får dock vara kvar ett tag till som sällskap till den inköpta blivande pappan, så idag körde vi bara iväg med tacklammen. Vi hade sen innan spikat att Lilla Mys lamm Vitnos skulle sparas (min favorit) och sen stod det mellan Blondies lamm och Blondies lammlamm (måste det ju heta om det är barnbarn). Det blev lammet som drog vinstlotten och fick vara kvar i flocken. Blackie har vi döpt henne till eftersom hon föddes svart och inte längre är svart, precis som Vitnos föddes med en vit nos men inte längre har en vit nos. Så nu består fårflocken ”permanent” av Blondie och Lilla Grå (”ursprungstackorna”), Snorkfröken och Lilla My (förra årets lamm) och Blackie och Vitnos (årets lamm). En fin flock med fina tjejer!

Lastningen och körningen av de andra lammen gick felfritt och de var snart inne i ladan på slakteriet. Idag (måndag) ses de över av en veterinär och sen slaktas de. Köttet är redan sålt och skinnen skickas till berederiet. På tal om skinn så väntar vi fortfarande på fällarna från förra årets slakt… Lång leveranstid kan man säga, kanske får efterlysa dem snart.

Vi köpte med oss pizza på vägen hem, åt upp den och sen blev det dusch och bad. Nora fick prova en badrock, passade fint! Tänk att det finns så små badrockar, haha. Så söt.

Försökte ta en söt bild på båda barnen men det kan man ju oftast bara glömma.

Och där var väl helgen slut ungefär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.