Söndagspyssel

Söndagen inleddes med löshoppning för hälften av hästarna i stallet. Jag och Camilla skulle ridit ut egentligen men det blåste halvt storm så vi ändrade planer och byggde fram hinder i stället. Kaprifol och Strumpan var först ut och det blev tre hinder; ett galoppsprång mellan de första och två galoppsprång mellan de andra. Lite gymnastik! De var så duktiga så, och när de var klara fick Assim också skutta lite. Han tog lite fler galoppsprång mellan hindren! Supersöt var han och rejsade runt ordentligt.

Axel åkte iväg och handlade och plockade svamp med barnen medan jag grejade med hästarna, och jag hann även ta hand om tvätt och röja köket innan de kom hem. Då blev det lunch och sen stack vi ut igen för nästa ”arbetspass”. Hästarna fick en ny höbal och tackorna fick tillsyn. Så fulsöta nu när de är klippta!

Och så körde vi även ner vår fårwheel-drive till baggarna i hagen på andra sidan vägen. Invigning! Ganska lagom för nu börjar vädret bli rätt ruggigt och det är fyra veckor kvar tills baggarna ska åka till slakt.

Vi hann faktiskt limma golvmattan i hönshuset också, blev inte så tokigt, trots att vi fick skarva lite. Nu är då nästa steg att flytta huset upp till rätt plats, och sen stoppar vi in inredningen.

Till sist fick ponnysarna komma in i hagen med de stora hästarna. Det blev alla hästar rätt nöjda över, alla samlade igen! Så nu är det nästan vinter på riktigt alltså, bara värmebaljan som saknas men jag hoppas det kan dröja lite till innan den behövs!

1 tanke på “Söndagspyssel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.