Full rulle

Här har det varit fullt ös från klockan sju i morse, inte konstigt att jag är rätt trött nu när klockan slagit läggdags.

Loke lämnades på förskolan vid åtta och jag och Nora gick hem och tog tag i dagen. Alla djur fick mat och vi mockade hos hästarna och städade hönshuset.

Det var lite kyligt men fantastiskt väder ändå! Kaprifol fick komma ut på en promenad och jag fick även in i en av de numera tomma kohagarna och lät henne springa lite på linan. Spännande tyckte Kaprifol, tänk om kossorna kommer! Nora satt i vagnen och hejade på.

Sen gick vi in och åt tidigt lunch och Nora somnade sen gott i vagnen när vi gick och tittade till baggarna.

Vid ett var det dags att plocka upp Loke på förskolan och de hade pratat mycket om älgar idag. Om jag fattat rätt kom det även en älg på besök till förskolan, låter spännande. Vi fortsatte på älgtemat även hemma och gjorde älgbajs (chokladbollar) och drack älgblod (saft). Loke var föresten med Axel när älgarna flåddes efter jakten igår, så därav älgblodet, tror inte de pratade om så mycket blod på förskolan.

Sen fick vi ju gå ut igen i det vackra vädret och ponnyn togs in och gjordes i ordning. Eftersom båda barnen var med i vaket tillstånd och jag var själv tog vi en kort runda, 3km! Assim blev ändå blöt av svett så det var kanske ändå lagom.

Lite hann vi leka ute också innan det blev dags för middag. Axel kom hem efter en ganska lyckad jakt, han sköt ett vildsvin! Inget kött till oss dock, då det gås efter listor.. Men om en gris till skjuts så tror jag det är vår tur att få kött! Så det ska vi väl tro.

Kvällens aktivitet var höbalskörning utöver den vanliga kvällsrundan till djuren. Passade på att mocka en gång till också! Går ju så snabbt och smidigt när man har bra hjälp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.