Lite av varje

Då var även onsdagen den här veckan avklarad. Jag kom hem efter jobbet och möttes av busiga barn och hemmalagad pizza på väg in i ugnen.

Efter middagen gick vi ut för att natta djuren och ”stormsäkra” lite på gården. Idag är det ju blåsigt värre så vi gick en runda för att se om det var nåt vi behövde fixa. När båten skulle in i ladan för två veckor sen tog vi ut studsmattan, så den var ju given att den behövde in igen. Så vi fick stuva om lite i ladan så den fick plats, men det gick! Även kaninburen som vi byggde i somras fick komma in och torka upp lite. På lördag kommer jag och Susanne åka på en ordentlig roadtrip uppåt i landet och pausa i Örebro för att lämna kycklingar hos Britt, och sen kör vi vidare för att möta upp en ”kaninuppfödare” i Fagersta. Vi ska få med oss hela kullen på fem kaninungar! En ska till oss, Susanne ska ha två, en ska till Mellerud och en ska till Svenljunga. För att inte alla ska behöva åka hela vägen dit tar vi med oss alla kaniner och så kommer deras nya ägare och hämta dem sen. Den som ska till Mellerud hänger med Susanne hem, och den andra åker med oss.

Eftersom vår Luna är en unge på bara två månader kan vi ju inte stoppa in henne i boxen tillsammans med Sune nu på en gång tyvärr, då finns ju risken att det blir kaninungar så fort hon blir könsmogen vilket kan vara redan om en månad. Men vi vill ju ändå att de ska kunna ”umgås” med varandra så därför tänkte vi först att vi delar av boxen i två delar. Men eftersom vår långsiktiga plan är att ha nåt slags kaninland ute kändes det lite onödigt också, så därför har vi bestämt att vi helt enkelt lyfter in sommarburen i boxen. Så får Sune bo i buren, och Luna bo i boxen ”runt” honom. Det blir kanske lite krångligt, men det får funka över vintern.

När vi kom in igen blev det dags för städ av dagens leksaker, byte till pyjamas och kvällsmacka/kvällsvälling framför ett par minuters tv. Axel åkte iväg på möte så jag skulle lägga barnen själv. Brukar ju inte vara några problem men Loke kraschade totalt och skulle inte borsta tänderna och inte kissa, så det tog en stund innan vi kom till bok-läsningen. När jag läste boken i Lokes säng, med honom fortfarande snyftandes bredvid mig känner jag på lukten att Nora lägger en härlig bajs i blöjan. Jag hann fundera på ett par olika tillvägagångssätt, men behövde lyckligtvis inte göra nåt av dem för då kom Axel hem och fick ta Nora så jag kunde lägga Loke ordentligt. Bra tajming!

När barnen somnat mätte vi Noras vägg och beställde fototapet, så den hinner nog kanske komma denna vecka tillochmed. Men vi ska väl måla taket innan vi sätter upp den antagligen. Men det närmar sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.