Hemma-söndag

Ja de allra flesta helg-dagarna är ju hemma-dagar numera, men nån rubrik måste det ju bli. I helgen har vi jobbat vidare lite med Noras rum. Taket är målat och vi har börjat med lite dörr-och golvlister. Loke och jag målade dörrlisterna medan Axel och Nora åkte till slakteriet och hämtade några lammhjärtan och nåt nöthjärta som vi haft inne för rökning.

Sen har vi även grundmålat väggen som ska få fototapet, det var rekommenderat, och så har vi fått hjälp av Nils att såga till nya dörrar till Noras garderober. Får se om det blir bra, eller om materialet var för ”sladdrigt”. Så här näst blir det lite mer list-arbete och så är det dags för fototapet! Den kom i fredags så den ligger och väntar på att få komma upp.

Och ja, angående mössan så är det Lokes kaptensmössa. Den ska han ha när han åker i pappas båt säger han, haha.

Det har ju såklart blivit lite kaningos också! Lunas bror Olof blev hämtad vid tiotiden utan bekymmer. På kvällen när vi var ute och nattade alla djuren tog vi med oss Luna till hästboxen, dels för att jag behövde fota henne lite för genbanksintyget, och dels för att kunna umgås lite enklare med henne. Från början tänkte jag ju att Sune skulle bo i buren och Luna i boxen runt buren, av den anledningen att det skulle vara lite enklare att socialisera Luna. Men sen insåg jag att hon ju är ganska liten, boxen är öppen upptill och Katla har ju faktiskt kommit hem med harungar… Så då kändes det nog ändå säkrast att Luna får bo i buren, Sune är ju störst också så då får han den lite större ytan att skutta omkring på.

Det var såklart läskigt att komma till hästboxen, men hon är ändå nyfiken och skuttar runt och kollar in läget, och kommer fram när man lockar med nåt grönt.

Så söt! Gillar hennes bläs lite extra!

2 tankar på “Hemma-söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.