Projekt Hallen

Knappt har färgen torkat i det föregående projektet innan vi börjar ett nytt, hehe. Nån slags sjukdom det där tror jag?

Detta kommer bli en riktig långkörare, men det känns ändå himla najs att det är påbörjat! Det är nämligen Projekt Hallen som jag talar om, och anledningen till att det kommer bli en långkörare är att det hänger ihop med Projekt Köket.

Ni som varit hemma hos oss vet att man knappt kommer in genom ytterdörren för att det står tre gigantiska mörka garderober innanför dörren. Det är svårt att ta bilder, för att det är så litet.

Och det gör ju inte saken bättre att vi bara har massa ”skit” i garderoberna, och förvarar alla kläder och hundratals skor här på väggen. Så nu åkte garderoberna bort, i steg 1 till en bättre hall och ett nytt kök.

Den främsta anledningen till att vi inte tagit bort garderoberna tidigare, är att det inte finns vare sig golv eller tapet under och bakom garderoberna. Så det är inte ”bara” att ta bort liksom, utan det tvingar ju fram ett golvbyte och en väggrenovering. Och det vill vi ju göra! Men det är först nu vi har gjort en plan för det hela och kan dra igång.

Det var grymt trevligt när garderoberna kom bort, så mycket större och ljusare!

Men sen då? Vi har ju fortfarande ett problem med klädförvaring, se bild där uppe liksom. Speciellt med tanke på att den väggen som kläderna hänger på just nu, den ska bort. För att kunna bestämma oss vidare i denna frågan krävdes det att vi gjorde lite hål i väggen.

Det finns nämligen ett tomrum där bakom. Köket, badrummet och kontoret går nämligen inte helt ihop. Man kan förstå det ganska enkelt om man tänker att vi har ett inbyggt skåp inne i badrummet, som ”sticker in” i väggen ungefär där Axel står och bankar. Men frågan var hur stort tomrummet var, och om det fanns något där inne som man inte kunde ta bort.

Svaret blev att det finns ett tomrum som är ca 50cm djupt, och bredden är lite mer svårdefinierad, men ungefär 90-100 bred kanske. Då är dock badrumsskåpet inräknad, plus att det är några vertikala brädor i vägen. Men vi tror att vi kan ta bort både brädorna och badrumsskåpet, och då ger detta en infälld garderob på ca 90×50 i hallen (vi klarar oss lätt utan det skåpet i badrummet, dock bidrar det ju till lite jobb där inne också, men nån gång ska ju det rummet också göras om). Då får vi en garderob i hallen samtidigt som golvytan förblir så stor som den blev efter att vi tagit bort de gamla garderoberna. Och så kommer vi ha lite krokar/hängare/skohylla antingen till vänster om den nya garderoben, eller på den väggen där elementet är just nu (till höger om ytterdörren). Elementen kommer eventuellt ”förvandlas” till golvvärme i stället, men det är en annan historia.

Så ja vi får se hur detta blir, men kommande steg är i alla fall att undersöka lite mer hur stor vi kan få den infällda garderoben, bygga garderoben, byta vägg på klädförvaringen lite provisoriskt, riva väggen. Och sen i sommar gör vi köööööket!

2 tankar på “Projekt Hallen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.