Vintersport

Söndagen gick i vintersportens tecken. När djuren var fixade på morgonen åkte vi ner till sjön, kittade med skridskor och lite fika.

Rätt fin is faktiskt. Lite knaggligt inne vid badplatsen men kom man ut en bit så var det fint.

Eftersom jag och Nora inte var med under lördagens tripp till sjön var detta ispremiär för henne.

När vi var nöjda nere vid sjön tog vi oss hem. Axel och Loke lekte inne medan Nora sov, och jag tog hand om hästarna. Efter ett par dagars skritt blev det lite mer fart idag för jag red bort till gärdet där underlaget är helt okej. Assim fick hänga med, jag hade inga förväntningar att han skulle springa självmant där ute så som Kaprifol gjorde när jag red Alice. Jag släppte honom ute på gärdet och han dök ner med nosen och letade gräs, han rörde sig kanske en halvmeter under tiden som jag red Kaprifol i lite trav och galopp. Sen kopplade jag på honom igen och så fick han trava med oss några varv, så fick han lite motion också! Försökte på lite galopp också men han ska bara ”prejas” då den lilla skitponnyn så det blev mest kaos, haha.

Hästarna kom ut i hagen igen, jag mockade lösdriften och gick sen in och åt en macka innan alla kläder skulle på igen. Nu bytte vi skridskorna till skidor! I alla fall på Loke, vi höll oss till skor och Nora satt i pulkan.

Förska gången på skidor för Loke! Han gjorde det över förväntan tycker jag. Först gick vi en kort ”promenad” där jag och Axel höll i varsin hand och sen gick vi till backen mellan vårt hus och Nils och Marshas, för där skulle han promt åka ner! Jag trodde inte han skulle våga men han åkte ett par gånger, Axel höll i, och ett par gånger åkte han lite själv också och Axel fångade honom. Trillade på rumpan ett par gånger men det gick bra. Sen dunkade pappan hans huvud i den frusna marken och det roliga var slut, hehe. Så då gick vi in! Blev en fin bula i pannan senare under kvällen.

Resten av dagen och kvällen lekte vi inne. Några av mina gamla leksakshästar har åkt fram och Nora visste precis hur man skulle leka med dem, hahaha. Så gulligt. Stackarn, får se till att hon får rida lite mer på den riktiga ponnyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.