På isen

Igår efter jobbet selade vi på Assim och stoppade ner barnen i släden, och så satte vi kurs mot sjön. Det var inte helt lätt att ta sig ner dit då det var sandat hela vägen, men det gick till slut. Och väl värt besväret ändå!

Det gick att köra både i snön och på det halv-plogade på isen, Assim tog sig fram utan problem. Men han tyckte det var läskigt! Han ville gärna inte trava om inte jag sprang bredvid honom, och när det knäppte i isen stannade han upp och tittade ner. Men jag klandrar honom inte, jag tycker också att det är lite läskigt att vara på isen. Klok häst!

En liten fikapaus tog vi också innan vi vände och tog oss tillbaka mot badplatsen. Axel åkte skridskor när jag och barnen körde med släden. Ursprungstanken var att vi skulle köra runt sjön allihop, men eftersom Assim inte gärna travade på nöjde jag mig efter en bit med honom, och Axel åkte runt själv.

På vägen hem tog vi en annan väg så vi slapp en del av gruset, så det gick mycket smidigare. Ett ordentligt arbetspass blev det för Assim i alla fall! Så duktig kille.

Hemma blev det sen middag och i säng med barnen och sen gick jag ut igen och tillbringade ett par timmar i stallet. Mockning åt hästar, städ åt kaniner, foder åt fåren och värme till hönsen. Ja de fick faktiskt värmelampa insatt i går, så de inte riskerar att frysa om sina kammar och slör.

Kaprifol fick röra på sig lite också innan jag gick in. En kall natt följde!

Men ack så vackert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.