Tömkörning

Det blir lite motion på halvfart för hästarna när det är så här kallt. Dels för att jag gärna inte jobbar dem så svettiga på kvällen i -11 (ingen risk för Kaprifol iof, men Assim blir ju svettig ganska lätt i sin päls) och dels för min egen skull såklart. Mörkt, isande vindar och mer än tio minusgrader, ja då är det ju lite mer lockande att sitta under en filt i soffan. Men lite motion har det blivit de senaste dagarna. I fredags red jag en sväng barbacka och Assim drog ju släden. I lördags vilade båda hästarna och i söndags red jag ut på Kaprifol med Loke bakefter i pulka, hehe. Inte så långt, men hon fick ändå röra på sig i alla fall. För Lokes del blev det nog ändå lite för långt, men i början tyckte han att det var väldigt roligt i alla fall när vi travade på fram genom snön. Nora ”red” Assim!

Och igår blev det tömkörning för båda hästarna. Kaprifol var först ut och var pigg och travade på med gigantiska steg på fyrkantsspåret. Lite spännande är det ju för i mitten av båda volterna är det halvt isbana under snön, men spåret är bra. Så det gäller ju att styra ordentligt! Nyttigt det också, Kaprifol vill ju gärna gena i kurvorna när hon är pigg och lite ”yvig”, men nu fick jag se till att få ut henne ordentligt till yttertömmen hela tiden. Kanonfin var hon, men skulle må bra av att fräsa ur lite energi på ett gärde nån dag.

Assim fick lite extra gos och kli innan träningen, vi firade ju ändå ett år ihop! Han var också kanonfin på tömmen idag, var nog bästa passet någonsin. Han halkar dessutom inte alls genom snön i mitten av volterna, så med honom kunde jag göra lite fler och mindre volter och på så sätt jobba honom lite bättre. Han hinner dessutom galoppera ett par språng på långsidorna så det blev ett gäng sådana övergångar också. Duktig ponny!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.