Ett steg fram och flera tillbaka

Framsteget innebär att Axel hittade en ram på second hand igår, till tavlan i hallen. Den behöver lite kärlek innan den är användbar, men det kan bli bra! Steget tillbaka handlar om spegel, försök nummer två. Jag köpte en ny spegel på rea, och när vi packade upp den när vi kom hem så var ramen sprucken… Så det blir ju till att reklamera. Och eftersom jag jobbar hemma idag och är ledig i morgon får det först bli på måndag. En skitsak egentligen, men det är ju så irriterande när det inte blir som tänkt.

Och så stora grejen då. Vattnet i stallet. Vi installerade ju varmvatten, huur skönt som helst! I ett par dagar, för sen blev det ju ihållande 15-20 minusgrader och allt frös ihop totalt. Kranen frös sönder, ledningarna var totalfrusna. Det frös tillochmed INNE i sadelkammaren längst in under skåpen där kyla drog in genom avloppet. Axel har testat allt med värmekablar, element precis vid avloppet inne i sadelkammaren, och kört med värmeblås för att försöka tina upp i omgångar. Men det har ju gått sådär och vi har släpat dunkar i pulka från huset helt enkelt.

Axel lyckades ändå tömma systemet på vatten vid nåt tillfälle och nu när det endast är 2-3 minusgrader ute fryser det inte längre inne i sadelkammaren i alla fall. Så igår kväll tänkte vi att nu borde vi ju kunna få igång den ena kranen i alla fall, så vi kan fylla vatten med slang igen. Men icke, det kom inte en droppe vatten. Slutsats? Ledningarna mellan huset och stallet har frusit på grund av att vattnen blivit stillastående ett par dagar nu när vi inte använt vattnet i stallet. Och varför vi tror att detta kan ha hänt är att säljaren till vårt hus sa att ledningarna ligger ganska grunt precis där de går in i stallet. Det hände aldrig för dem, men farföräldrarna ”plogade alltid upp en hög med snö utanför stallet för att isolera när det var kallt”.

Jaja, bara att släpa dunkar ett par dagar till och hoppas att helgens plusgrader kan lösa detta problem åt oss…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.