Töväder

Ojoj vad det går undan med töandet. Så här på kvällskvisten är snön så gott som helt borta, och då var det ändå en hel del kvar i förmiddags.

Vi inledde dagen med en tripp ner till sjön. Isen är ju inne på sina sista dagar så Axel snörade på sig skridskorna och åkte ett varv medan jag och mormor roade oss och barnen lite runt badplatsen.

Det var ordentligt med vatten på isen på sina ställen! Vi körde så det stänkte! Och tog fikapaus också.

När Axel kom tillbaka åkte vi hemåt och tog lunchrast inomhus. De flesta kläderna fick hängas på tork! När vi ätit tog vi på oss och gick ut igen. Nora fick sova i vagnen och vi andra grejade med djuren. Axel höjde upp fårens foderbord nu när bädden blivit ganska hög och vi andra tre städade. Först hos hönsen, sen hos kaninerna och till sist hos hästarna. Lite fint blev det ju i alla fall, men det som göms i snö kommer ju änna fram i tö, så vackert är det ju inte häromkring just nu.

Lite senare på eftermiddagen kom jag ut på en kort ridtur med Kaprifol. Jag red via badplatsen och grusvägarna var i princip helt isfria och mjuka dessutom. Så det blev en hel del trav och galopp! Härligt! Jag fick en glad överraskning när jag var tillbaka i stallet också och testade om vattnet funkade. För det gjorde det! Dagens töväder hade tinat ledningarna! Så skönt!!

Så när barnen somnat för kvällen lämnade jag och Axel mormor inne som vakt och gick ut och skruvade ihop kranar och slangar igen. Så nu finns det varmt och kallt vatten igen, och jag slipper släpa dunkar från huset!! Underbart.

Det saknas ännu möjlighet att spola varmvatten i spolspiltan, men det löser vi i veckan. Vi behöver en ”adapter” till kranen och en duschslang bara, så det är nog enkelt fixat. Det blir ju snabbt spol-väder nu när leran kommer fram igen. För-och nackdelar med alla väder, så är det bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.