Vårdag

Årets första riktigt våriga dag har varit här! Blå himmel, solsken, fågelkvitter och snön smälter fortare än vad man tror är möjligt. Vi inledde dagen med en promenad med ponny innan mormor åkte hem.

Loke briljerade på hästryggen och travade utan att jag höll i vare sig honom eller ponnyn för första gången. Och vi testade galopp också! Tänk vad snabbt mamman kan springa hehe. Assim var en pärla, på vägen hem har han ju lite extra driv så han fattade galopp på första kommandot och galopperade snällt några steg innan vi stannade. Busigt.

Mormor åkte hemåt och vi andra fick vår-feeling och klippte ner lite gamla växter mm i rabatten vid huset och rensade upp lite. Sen blev det dags för lunch och därefter sovdags för Nora. När hon somnat gick jag ut till stallet och gjorde klar Kaprifol för en Uteritt. Grusvägarna är fantastiskt mjuka och fina! Mycket galopp blev det…

När jag var tillbaka i stallet städade jag i torkrummet och i sadelkammaren. De tjockaste vintertäckena åkte högst upp på hyllan och det blev lite ordning och reda. Mockade gjorde jag också innan det var Axels tur för lite barnledigt. Skridskor blev det för honom, kanske sista gången på sjön för den här säsongen.

Jag var kvar ute med barnen en stund och fick städat i lekstugan och så krattade jag lite grenar på gräsmattan. Med våren kommer ju en enorm lust att greja och fixa ute!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.