Swosh

Ja där försvann den helgen! Men den började ju redan i fredags när jag och Loke fick lite egentid och åkte på en runda själva i ponnyvagnen. Vi passade på att åka en längre runda i eftermiddagssolen och det blev såklart förbi ”den stora gården”, den långa varianten, efter Lokes önskemål. En ganska ordentlig runda för ponnyn alltså, 7 km!

Det märks att även hästarna tycker att våren närmar sig, höbalen står allt oftare själv!

På lördagen grejade vi en del ute, det är okej att frångå inomhusprojekt om solen skiner faktiskt. Tidigare i veckan blev jag ”hämtad” på jobbet och vi shoppade loss på Hornbach och vi stannade även hos en familj som hade en kaninbur till salu. Man kan ju göra livet lite enklare för sig själv och inte alltid bygga allt själv, har någon annan byggt något lika dant som man själv tänkt göra, kan man ju köpa det om priset är trevligt! Kaninerna ska ju på sikt ha något permanent ute-hus med hage och denna passade precis in på våra önskningar. Kolla vad fint, med två söta kaniner i också.

Sune och Luna fick prova var sin våning (stängde hålet med en skiva) i solskenet medan jag och barnen städade deras box/bur, och även hönsen fick rent och fint. Om en dryg månad är Luna 7 månader gammal och då är hon i lagom ålder för att få flytta ihop med Sune, så får vi se om det kan bli några kaninungar.

Vad fick vi med oss från Hornbach då, jo brädor och skivor till den blivande får-transporten. Det kommer ju, som vi konstaterat, antagligen tio lamm ganska snart, och tillsammans med sina mammor är det då sexton får som ska byta hage emellanåt. Första flytten får de nog plats i hästsläpet, men det är ju trångt alltså, så därför känns ju detta projektet ganska bra att ta tag i ändå.

Som ni ser blir det ordentligt impregnerat virke till golv (dimensionerat för större djur än får, man vet ju aldrig vad man kan tänkas köra i framtiden), och prima skivor till väggar. Vi kom ganska långt under lördagen och tanken var att göra klart (förutom grindar) under söndagen, men då blåste det ju riktigt otrevligt kallt ute så vi skjuter det lite framåt.

Jag och barnen tog en liten runda med Assim på morgonen och vi klarade oss ganska bra undan blåsten i skogen, men bitvis nöp det lite i kinderna. Assim har fått en riktig arbetshelg med vagnsrunda fredag och söndag, och Ebba red ut en sväng på lördagen.

I övrigt höll vi oss inne större delen av söndagen iom blåsten. Jag red ut med Sofie efter lunch men annars tog vi det rätt lugnt. Axel har fixat lite brädor till skåpet i hallen så det går lite framåt där ändå. Jag ska försöka låta bli att somna tillsammans med barnen någon dag denna vecka så jag kan spackla, slipa och måla ramen. Men det är inte så lätt alltid! Snoriga är vi (förutom Axel), och Nora och Loke sover som krattor varannan natt just nu ungefär, i otakt så det är alltid nån som har svårt att sova. Hostar och snörvlar. Men det ska väl gå över det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.