Nattlig promenad

Ja nästan i alla fall. Även om det är mycket ljusare när jag kommer hem efter jobbet på dagarna så är det ju änna bäcksvart när barnen somnat och jag går ut till stallet vid åttatiden. Min ursprungsplan igår var att rida ett dressyrpass på banan men det var redan fyra minusgrader och banan som fortfarande är rätt fuktig efter snösmältningen var redan frusen och knagglig. Så jag ändrade mig snabbt till en kort ridtur i mörkret, den blev kort för pannlampan som jag hittade var rätt värdelös och hjälpte inte mycket i bäckmörkret. Men en liten skrittrunda blev det; hjälm på mig och grimma och grimskaft på Kaprifol, hehe. Vi hade med oss Assim i släptåg också så både hästarna fick en liten promenadtur.

Idag har Beatrice ridit ut på Kaprifol så i morgon gör jag nog ett nytt försök med ett dressyrpass, om det inte är för lockande med en uteritt i dagsljus. Det blir det på söndag i alla fall för då ska jag rida med Sofie så vi kan göra upp en plan för våra tävlingsbidrag på distans!

I övrigt har vi inga planer för helgen, men jag tänker mig att det blir lite gårdsfix eller hall-fix kanske. Vi ska bland annat montera kameran i fårhuset, det drar minst sagt ihop sig till lamning, speciellt när vi insåg att vi hade räknat lite fel på BF så datumet hoppade plötsligt fem dagar tillbaka i kalendern och BF är numera 12:e mars i stället för 17:e. Och med plus minus ett par dagar så kan det ju rent krasst komma lamm redan i helgen!! Men det tror jag inte, men om nån vecka kan det allt vara dags, Blondie har i alla fal börjat sätta juver så det ser ju lovande ut.

TIO lamm väntar vi ju i år om vi har gissat rätt, gisses alltså.

2 tankar på “Nattlig promenad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.