Produktiv helg Del 2

Vi får väl plocka in listan här igen så vi kommer ihåg vad som var kvar!

Ännu bara ett lamm som kommit, så igår fick hon sitt öronmärke (pluspoäng till mig som beställt märken i tid för en gångs skull, så mycket lättare att märka lammen direkt jämfört när de vuxit till sig..). Hon och mamma Lilla My blev ihopsläppta med resten av flocken också och det gick bra, Lilla My är hög i rang och motar genast bort för närgångna tackor som är lite extra lammsjuka.

Vi (jag och Loke!) inledde däckbyte på bilarna och sen vid lunch åt vi korv med bröd, inne dock för det var rätt blåsigt. Av den anledningen höll vi oss inne när Nora sov efter lunchen också, och hade lite pysselstuga! Den färgade ullen blev till lite olika testvarianter i ett påskris! Tovade bollar, lockar och kammade ”fluff”, inget konstverk men lite gulligt blev det ju ändå! Vi färgade om den gula ullen också och den blev gul den här gången så den ska också komma i riset nu när den torkat.

Efter kladdkake-fika när Nora vaknat gick vi ut. Axel gjorde klart däckbytet och fixade handbromsen på BMWn som var lite kass, och jag och barnen åkte ponnyvagn. Det är så roligt att båda barnen tycker om det, de sitter som små ljus i vagnen och vi pratar om allt vi ser och allt annat mellan himmel och jord. Noras tre mest använda ord under ponnyvagns-rundorna är ”aaa-aa” (trava), ”aou-aou” (bil) och ”duttii” (duktig).

Kaninerna och hönsen fick veckans städning också, måste säga att det är lättarbetat på båda ställena faktiskt. Kaninerna har var sin ”toalett” i sina burar där det bara är att skopa ut och fylla på lite nytt spån, och hönsen har ju sin bajs-låda där 80% av all inomhus-skit hamnar. Nu när vädret är lite trevligare är de ute mer i sin utegård (de får ju fortfarande inte gå lösa ute på grund av fågelinfluensan, skyddsnivå 2 i hela landet), så det håller sig rätt rent inne faktiskt. Utegården skulle kunna krattas och snyggas till lite vid tillfälle dock, och jag ser fram emot lite senare i vår när jag ska storstäda hönshuset och göra det lite extra rent och fint. Och måla och snygga till det på utsidan!

Sen var det hög tid att laga mat, äta och lägga barn! Vi avslutade helgen med att pricka av det sista på listan, bra jobbat! Axel nackade den sista överblivna tuppen (en vän skulle ju hämtat den men med corona och fågelinfluensan kändes det dumt att både träffas och flytta fåglar mellan varandra, så vi äter upp den i stället). Och jag gjorde lite administrativa grejer och skickade lite mail både till kommunen och länsstyrelsen för att få vår får-verksamhet som godkänd primärproducent av livsmedel och ”försäljning av små mängder”. Hittills har det ju inte blivit så mycket köttlådor av våra lamm att vi sålt nåt utanför familjen, men med 9-10 lamm i år hoppas vi kunna utvidga våra vyer lite och då finns det ju en del bestämmelser att följa. Det är inget vi inte redan följer idag i princip, men det ska godkännas på ett mer kontrollerat sätt kan man väl säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.