Miljöträning

Om ni kommer ihåg så skrev jag för ett tag sen att jag och Sofie anmält oss till en tävling på distans, Våghalsar på distans; Superhero Challenge. Den är uppdelad i ett miljöträningsmoment och ett rid-moment där man ska rida en mil åtta gånger. I förrgår träffades jag och Sofie och utförde miljöträningsmomentet med våra hästar. Detta moment hade tre delmoment:

*Galoppera med flagga i ena handen, tyglarna i andra
*Släpa en ”mantel” bredvid sig när man rider
*Hoppa ett miljöträningshinder

Kaprifol är ju en häst med hovarna på jorden ändå så både flagg-momentet och mantel-momentet var inga problem.

Hindret som vi byggde upp, Sofie och jag, fick en vattenmatta och konor under som vi hoppade över några gånger. Axel hjälpte mig även att lägga min mantel över bommen som ett täcke, och även detta vågade vi oss över faktiskt, trots att den fladdrade lite i vinden. Duktig häst!

För att få sina moment godkända ska de filmas och skickas in till tävlingen när den startar 1:a april. Jag gjorde det hela lite roligare och gjorde inte tre filmer med ett moment i varje, utan en film med alla moment i.

Jag lägger upp filmen här sen när jag laddat upp den till tävlingen! Gött att ha detta avklarat, då kan vi fokusera på att rida åtta mil i april-maj sen, vilket jag inte tror kommer bli några som helst bekymmer. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.