Hästar och kaniner

Båda hästarna har fått röra på sig bra denna vecka. I tisdags körde vi ut en höbal efter jobbet och jag passade på att mocka också, så när jag sen gick ut till stallet på kvällen när barnen sov var det bara motion på schemat!

Kaprifol fick ett dressyrpass, det har ju blivit lite väl mycket uteritter det senaste så jag kände att det var dags att vi kammade till oss lite igen. Det gick bra och hon var riktigt fin. I traven jobbar vi vidare med skänkelvikningar, vilket vi är värdelösa på, men det går helt klart bättre och bättre! I galoppen hade jag en bom ute på mitten av banan som jag galopperade över. Dels på volt men också i en åtta med ett byte på mitten, detta gick riktigt bra och jag fick ihop henne väldigt bra. Det blir ju alltid lite lättare när man har nåt att fästa blicken på och något att rida emot, så detta får jag göra oftare helt klart. Roligt tyckte vi båda att det var också.

En annan som blev glad över bommen var Assim. När Kaprifol var klar fick Assim på sig tömkörningsgrejerna och röra lite på sig han också. Han kan vara lite svår att hålla igång galoppen på bland men när han fick galoppera över en bom, då jädrar i mig blev det fart på de där korta benen haha. Lustigt ändå. Så det blev ett svettigt pass för honom också!

Mindre svettigt blev det igår, onsdag. Då jobbade jag hemifrån och för en gångs skull hade jag inte ett möte precis klockan ett, så jag tog lång lunch och promenerade bort till förskolan med Assim i släp och plockade upp Loke.

Lite senare på dagen kom Beatrice och red ut på Kaprifol, så även hon fick en runda, toppenbra!

Sen var det ju länge sen det var en kaninbild här i bloggen så här kommer en på Luna! Käkar och växer gör hon!

Det blir ju dock dåliga bilder inne i den mörka ladan, men snart tänker jag att vi ska flytta ut kaninerna i ljuset igen. Det dröjer nog innan vi bygger vårt ”kaninland” (det står inte lika högt upp på Axels lista av nån anledning??) men vi har ju två flyttbara burar nu så snart tänker jag nog att vi flyttar ut dem. Kanske går att sätta lite provisoriskt nät mellan burarna eller nåt så de kan ha lite större när vi släpper ihop dem om ett par veckor. Vi får se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.