Staket och trädgårdsland

Som många andra lördagar inledde jag och barnen dagen med en runda med ponnyvagnen.

Axel grejade med staketet runt hästarnas vinterhage så nu är den nästan klar för säsongen. Det är kortsidan längst bort kvar men där ska vi nog flytta staketet till andra sidan ”blötområdet”.

Efter lunch sov Nora gott i vagnen och jag och Loke fixade lite ”vindskydd” till övervåningen i kaninburen. Dels för lite skydd för kaninerna men också för att vi då kunde lägga in lite spån så underlaget blev lite trevligare att gå på. Får se om det räcker så här eller om vi behöver ha brädor hela vägen upp.

Nora fortsatte sova som en stock så efter detta tog vi tag i jordgubbslandet! Jag och jordgubbarna har fört ett hopplöst krig mot gräsmattan/kvickrot så nu grävde jag upp alla plantorna, försökte ta bort alla lösa ogräsrötter runt några av plantorna och satte ner dem i pallkragar i stället. Kanske blir lite enklare att hålla bort ogräs nu. Tjusigt blir det nu i alla fall!

I den första stoppade jag i gräslöken och timjan och det blir lite mer kryddor här sen tror jag. I den andra blir det jordgubbar precis som i den tredje och i den sista blir det ärtor och nåt mer. Får se!

Kaprifol fick röra på sig också och nu ligger vi i soffan och moffar i oss chips och nötter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.