Makeover; Ponny

Jag har funderat lite fram och tillbaka på den där ponnyn ett tag, och framför allt hans smuts, haha. Han är liksom omöjlig att få ren, borstarna kommer ju inte ner i den där pälsen och grävde man ner fingrarna lite kändes det ganska mycket smutsigt. Jag klurade lite på om jag skulle duscha honom, men med den tjocka pälsen på ryggen och rumpan var jag osäker på om jag skulle få rent honom ”på djupet ändå”, och hur lång tid skulle det inte ta för honom att torka?

Så när barnen somnat gick jag ut till stallet, och va fasen, det får bli som det blir. Klippmaskinen åkte fram.

Först hittade jag benen! Blev nästan förskräckt över hur smala de var, hahahaha. Ansade hovskägget lite men sparade det mesta där faktiskt, hade väl varit snyggast utan men jag tänker ändå att hovskägget skyddar en del mot mugg och eftersom han har barfotaboots som går upp över hoven vill jag inte ha honom helt klippt där för skavrisken.

Sen fick min klippmaskin jobba, jisses. Inte nog med att pälsen är tjock så var det ju liksom ingrodd gammal smuts närmast skinnet, och lite skrufts här och var.

En söt lite rumpa kom fram.

Och ryggen.

När han var klippt, hovskägget ansat, svansen kortad en bit, ja då blev det dusch med schampo. I varmvatten! Kan inte påstå att han uppskattade duschmomentet, men det var riktigt gött när schampot masserades in. Och det smutsiga vattnet som rann av honom…!

Renspolad och lite avtorkad!

När han var klar fick han springa lite på ridbanan i longerlinan, och det var skoj tyckte han! Sen fick han lite mineraler och täcke på innan han (äntligen!!) fick komma ut i hagen igen. I morse var jag ute och tog av täcket, solen värmer gott.

I eftermiddag blir det säkert en runda med ponnyvagnen, och då ska han få en härlig rykt tänker jag! Äntligen kan man borsta honom ren (för han kommer säkerligen rulla sig under dagen).

5 tankar på “Makeover; Ponny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.