Måndag i maj

Måndag morgon började ute i stallet för att se så Assim fortsatte att hålla sig på rätt sida av staketet, och det gjorde han faktiskt så det känns ju ganska lovande. Han vispar runt spånet rätt bra så jag puttar tillbaka det så ofta jag kan så han ska fortsätta stå mjukt. Det är väl ändå så att backen under spånet är mjukare än vad det skulle varit inne i stallet med betong under så jag tror nog inte att det är någon större fara. Det går bra att medicinera honom, han får nu ett halvt gram (en halv påse) fenylbutazon morgon och kväll och ska fortsätta så i tio dagar, därefter en fjärdedels påse i fyra dagar för att trappa ner. Då blir det gissningsvis återbesök av veterinären och så får vi se hur vi fortsätter därefter.

Så här ser hans lilla fångelse ut. Vattenhinken fastknuten i ett bildäck, annars kastar han iväg den, och han har en ”lekstolpe” som inte syns i bild också, med några tennisbollar i ett snöre. Jag har inte sett honom pilla med den något, men möjligheten finns ju i alla fall!

Han får knappa tre kilo (torrvikt) blött hö om dagen, plus lite halm att tugga på. Han gnäggar lite ängsligt när de andra hästarna går iväg men Anna är snäll och håller honom sällskap nästan hela tiden, trots att de andra går iväg. Det blir två långa veckor för honom (och mig) men jag tror vi ska ta oss igenom detta.

Annars var det ju jobb igår i vanlig ordning och när jag kom hem blev det middag. Vi hann inte mycket mer än så innan dagen var slut och det var dags för kvällsyoga.

Eller ja, det var nog bara Nora som körde på det. Vi röjde dagens leksaker och så fick barnen välja var sitt avsnitt på tv innan det blev läggdags. Nora väljer Bamse, Loke Brandman Sam.

1 tanke på “Måndag i maj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.