Fångelse

Ja var ska jag börja? Det senaste har varit kaos, jag vet inte riktigt vad som händer men av nån anledning är vi inne i ett riktigt dåligt flyt på djur-fronten.

Vitnos mjölk tar tid innan den kommer igång, kaninen Sune bryter nacken, lammen får ORF, tackorna har stora magmasken, den kvarvarande kaninen rymmer, ett lamm får klövböld, två nyblivna hönsmammor bråkar till blodvite och lämnar resten av äggen, ett lamm halkar efter på vikten och får flaskmatas. Och den lilla svarta shetlandsponnyn får fång. Och kan absolut inte tänka sig att stå lugnt och fint på boxvila. Och rymmer ur sin boxhage.

Men för att försöka se det positiva i allt. Vitnos mjölk kom igång till sist och båda lammen växer som de ska utan stödmatning. Hönorna har separerade boenden med var sin kyckling. Resten av äggen ligger i kläckaren. Alla får är avmaskade. Alla får och lamm mår bra och växer jättefint trots diverse (relativt ofarliga) åkommor. Även ”flasklammet” går stadigt upp i vikt. Kaninen är inburad och ska få el på sin hage.

Hagen uppe vid Holm är till 99% klar!! Fåren kommer bo inne ett par dagar så Maskmedlet gör sitt och sen ska de ut i hagen vid huset nån dryg vecka innan de åker upp till hagen vid Holm. Det ska bli sååå skönt att slänga ut dem på bete. De är så missnöjda över att vara inne, och inte har de varit nöjda på gårdsplanen heller eftersom det lilla gräs som fanns där tog slut på sekunden. De har bara gått runt och gapat och bajsat (med hö och kraftfoder i fårhuset). Halva gårdsplanen är krattad på fårskit nu i alla fall, har sett förjäkligt ut.

Och så ponnyn då. Veterinären var ute igår (lördag) och fenylbutazon är utskrivet och boxvila ordinerat ca två veckor inledningsvis. Boxvila gick ju inte för sig utan ponnyn försökte klättra ut. Boxhage byggdes och fylldes med spån och jag var dum nog att tro att han skulle stå där utan el på. Gör om gör rätt. Eller ja, det återstår väl att se om det funkar med el på.

Och vädret har ju varit väldigt fint också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.