På stuteriet

I morse åkte jag och Kaprifol iväg till Falbygdens Stuteri för första kollen inför inseminering. Lastningen gick superbra, trots att det var länge sen vi var ute och åkte och jag har inte lasttränat heller. Hon stod bra hela resan också, guldstjärna till henne!

Väl framme sa jag hej och jag kunde lasta av Kaprifol direkt och bara vänta ett par minuter innan vi fick komma in i undersökningsspiltan. Kaprifol tyckte det var lite spännande och var lite spänd, men hon skötte sig så duktigt så. Veterinären gick in med ultraljud där i bak och ”kikade runt” lite. Hon kunde dock inte se så mycket för Kaprifol var jättekissenödig så urinblåsan tog upp det mesta av sikten, haha. Så Kaprifol fick lämna undersökningsspiltan och låna en box, och det tog inte ens en minut innan hon ställde sig och kissade. Veterinären tog ett annat sto i mellan, men snart kunde vi komma igen och nu kunde hon se lite mer.

Kaprifol hade ett stort och fint ägg i ena äggstocken, och även lite andra tecken på att hon var på väg in i brunst. Livmodern var dock helt stängd, men lite lite mjuk upptill. Veterinären tyckte det var lite motsägelsefullt att livmodern var så pass stängd, med ett så stort ägg. Men högst troligt är hon på väg in i brunst, så vi åker tillbaka redan på måndag för att kolla henne igen. Förhoppningsvis är då livmodern öppen och då är hon gissningsvis redo att inseminerad redan nästa vecka!! Iih vad spännande! Är livmodern inte öppen något får vi klura lite på vad det kan bero på.

Efter lunch kom Peter och barnen och hälsade på! Barnen lekte full fräs hela eftermiddagen

Lite annat tempo än på förskolan gissar jag, vi hade en slagen hjälte i soffan medan middagen tillagades.

De sover över hos oss i natt så får vi se vad vi hittar på i morgon! Regnduschar kanske…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.