Som en dränkt katt

Förmiddagen idag var riktigt somrig! Vi inledde med att slå lite stolp och dra en tråd för att dela av lilla vinterhagen. Under eftermiddagen fick nämligen de stora hästarna gå ut i sommarhagen medan Nellie får gå kvar i lilla vinterhagen. Hon är lite i riskzonen för fång så hon får gå kvar där och på måndag får hon förhoppningsvis sällskap av Assim

När det var klart lekte jag och barnen i trädgården och Axel satte igång med att svetsa fast den nyinköpta kroken på fårkärran. Det blev paus för pannkakslunch och sen gjorde han klart det under eftermiddagen. Så nu går den att dra med traktorn! Nu ska vi bara sätta på någon slags hasp på dörrarna också så är Lammborghinin klar!

Nora sov i vagnen när det var dags för det, och jag och Loke klippte gräsmattan. Årets första! Vi hann så lite också; morötter, persilja, sallad och purjolök.

Vid fyratiden kom Sofie och vi red ut tillsammans, en mil idag igen. Tuff vecka för Kaprifol detta, så nu ska hon få några dagar ledigt.

Solen sken och himlen var blå. Åskan mullrade dock på avstånd och vi fick några droppar regn på oss när vi ridit halvvägs. Ingen fara dock. Men sen! När vi hade ca tre kilometer kvar öppnade sig himlen och regnet öste ner. Vi blev helt genomblöta in på bara skinnet. Det droppade om både trosor och strumpor när jag kom in!!

Det värsta var dock när vi var inom synhåll från gården och ett smattrande ljud närmare sig. Det tog en stund innan vi fattade vad det var, men snart kom smattrandet även över oss och då var vi glada att vi hade hjälmar kan man säga! Stora hagel!! Lyckligtvis kom vi helskinnade in i stallet och kunde ta hand våra tappra hästar.

En mil kvar i tävlingen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.