Nya tider

Den senaste veckan har varit väldigt spännande. Och då menar jag inte med tanke på Kaprifols resor fram och tillbaka till seminstationen utan på den här mötesinbjudan som jag fick utav en av cheferna på mitt jobb.

Materiallab är enheten som jag tillhör och efter att den förra ordinarie chefen slutade helt för tre år sedan, har tjänsten varit tillsatt av en tillförordnad chef. Chefspositionen har varit utannonserad inte mindre än tre gånger under den här tiden, men ingen ordinarie har blivit tillsatt. Däribland jag själv, för drygt ett år sedan sökte nämligen jag den. Jag gick igenom ett par tester och var på intervju men jag fick inte tjänsten då för jag saknade erfarenhet av att vara chef. Och ingen annan fick tjänsten heller.

Den tredje gången som tjänsten annonserades ut var nu i början av året och då på grund av att den nuvarande TF-chefen inte längre vill vara TF. Ingen blev tillsatt. Förra veckan tröttnade TF-chefen (nåja, storyn är lite djupare än så men i alla fall) och sa upp sig helt och hållet och glöden som pyrde i buskarna var plötsligt en skogsbrand. Ledningen sökte efter en (snabb) lösning och det ledde då till mailet som ni såg där uppe.

Ett par samtal senare blev det bestämt i måndags kväll, och offentliggjort igår att jag blir den nya tillförordnade chefen för labbet! Till en början på sex månader, med en förhoppning och möjlighet att det blir en ordinarie tjänst i framtiden. Om jag sköter mig antar jag!

Jag kommer rätt omgående att gå parallellt med den nuvarande chefen och lära mig så mycket jag kan. Vi har en dryg månad tillsammans innan hon slutar, så tiden är knapp. Enheten består av 15 medarbetare och de är placerade i Borås och i Stockholm så det kommer bli ett par resor till storstaden. Men det går bra tågförbindelser härifrån så jag tror inte att det kommer bli ett stort bekymmer.

Skräckblandad förtjusning såklart, men jag tror att det kommer bli roligt och spännande detta!

4 tankar på “Nya tider

  1. Gratis Lollo.
    Det skall bli kul att se dig följa dina systrars upptrampade stig 🙂

    Ett råd bara som jag fick av en medarbetare när jag blev chef första gången!

    kom ihåg: Det är aldrig för sent att ge upp!!! 😉

    ”tummen upp” till dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.