Torsdag

Fast igår var det onsdag och en lång dag på jobbet, som sedan gick över i ”kväll på tävling” då vi hade unghästhopp-tävling i Gäsene. Jag hade inledningsvis en ganska löjlig uppgift som gick ut på att stå vid parkeringen och pricka av hästar som anlände, och titta på medhavda tempkurvor på hästen de fem senaste dagarna. Det är förbundets hitte-på för att minska risken att sjuka hästar kommer till tävlingsplatsen.

Ett. Hur svårt är det att göra en temp-kurva utan att faktiskt ta tempen på hästen? Det var inte så att man skulle visa en faktisk plottad kurva utan det kunde se ut så här, skrivet på en papperslapp:

Kaprifol.
Dag 1. 37.7
Dag 2. 37.9
Dag 3. 37.8
Dag 4. 38.1
Dag 5. 37.8

Två. Vem tar med en tempkurva som inte är ”godkänd”? En ryttare hade sin kurva skriven i mobilen och låtsades leta efter den en stund, men jag kan nog lova att hon skrev den under tiden som jag väntade.

Nä, inte den mest produktiva arbetsuppgiften. Men sen hjälpte jag veterinären vid veterinärbesiktningen, bredvid tävlingsbanan. Helt klart roligare!

Tävlingen höll på till nio-tiden, skönt med ljusa sommarkvällar (även om vädret inte var så somrigt), så barnen sov när jag kom hem. Jag och Axel tog igen oss i soffan en stund innan det var dags att sova.

Och så en liten update om Kaprifol! Hon är nu inseminerad tisdag och torsdag, eftersom hon inte hade släppt ägget i går. Hon har även fått en hormonspruta för att öka chansen att hon släpper ägget i tid. När ultraljudet är avklarat får hon komma hem igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.