Hej Gunnar!

Vi blev alla minst sagt förvånade i förrgår när vår tupp plötsligt flög på Nora och gjorde blodiga rivmärken i hennes ansikte. Han har inte visat några sådana tendenser förut men nu var det uppenbarligen nåt som han kände för att göra. Vi hade ingen lust att vänta och se om det var en engångsföreteelse eller om det skulle hända igen, utan samma kväll tappade tuppen huvudet och han hamnar i grytan senare i veckan.

Vi frågade Sofia (höbondens fru) om de hade nån tupp över, och vem har inte det ofta? Det fanns flera att välja på och valet föll på ”gammeltuppen” som gärna ville byta hem och ge plats till en yngre förmåga. Så säg hej till Gunnar! En ståtlig lavendeltupp som flyttade in sent i går kväll.

Jag tänkte att hönorna nog skulle visa honom runt så de fick komma ut redan i morse. Det räcker med att ha suttit instängda hela vintern. Och det har gått jättebra, han är en riktigt gentleman precis som tuppar ska vara. Han har hållit sig lite i bakgrunden men han ska nog känna sig mer hemma snart.

Idag har vi fortsatt greja i ladan, gjort skräphögen lite större och testat om hö-kanonen funkade. Det gjorde den, så den ska försöka få ett nytt hem där den kommer till användning.

Jag måste säga att barnen har lekt väldigt bra på egen hand den här helgen. De är ju med när vi grejar och klättrar på grejer vi drar fram, sopar lite här, studsar lite på studsmattan och cyklar omkring. Men ändå väldigt självständigt! En befrielse för den här mamman får jag säga, som älskar att greja på det här viset, utan klängiga barn som bara är missnöjda haha. Sen har vi lekt tillsammans också såklart, men det har varit bra balans den här helgen.

För Kaprifols del har hon fått vila även i helgen, det kändes på nåt sätt som hon behövde det, även om hon typ inte gjort annat än att vila under de senaste två veckorna. Skönt att vila hemma säg.

Putsat vinterhagen har vi gjort också, och lekt och fikat hos bekanta i grannbyn.

Och njutit av sommarvädret. Barnen har sprungit nakna, plaskat i lilla poolen och fått skrubbsår på knäna. Och flertalet middagar har intagits intill äppelträdet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.