Helgen i bilder

Ja där var den helgen slut, och det gick lika fort som vanligt. Men en hel del skoj har vi hunnit med! I lördags tog jag och barnen en ponnypromenad. Nora red första biten, och Loke satt i barnvagnen, och efter halva vägen bytte vi. Faktiskt utan protester från något av barnen, tydlighet från början så går båda barnen med på det mesta!

Projektet för dagen var att gräva ner en matarkabel under vägen mellan stallet och hagen runt paddocken. På så sätt kan vi använda samma elaggregat till både vinterhagen och den hagen. Vi ska göra liknande bort till fårhagen vid tillfälle och sätta lite ”switchar” så man enkelt kan stänga av och sätta på strömmen på olika hagar.

Det gick smidigt men tog sin lilla tid, är ju änna lite pyssel med det hela. Det är inte helt klart än heller, men en god bit på väg. På kvällen gick vi ner till grannarna och även Oma och farfar kom dit. Grillen tändes och vi åt gott, för Nils har ju tagit sin examen! Alla tillfällen man kan fira ska firas. När mamman och dottern tog på sig rena klänningar skulle även sonen ha det, såklart. Jag kunde inte riktigt komma med något starkt motargument så han letade snabbt fram en klänning som han prompt skulle ha på sig.

Jordgubbar och glass avslutade dagen, och så kom söndagen. Jag och barnen tog en runda med ponnyvagnen medan Axel gjorde lite smågrejer.

Efter lunch tog vi ut lite grejer ur maskinhallen som står i vägen för den kommande ponny-lösdriften. Lite traktortillbehör och den gamla BMW-n. Båda bakhjulen hade rostat fast så traktorn fick kämpa ganska hårt för att få ut den, men tills sist gick det.

Efter detta åkte Axel och hjälpte till med att stycka en tjurkalv och jag och barnen åkte till sjön och badade. Loke plaskade runt som en fisk, Nora tyckte det var lite kallt men hade ändå roligt. När det började blåsa lite och molnen började se mörka ut gick vi upp och torkade oss och vi hann ganska precis in i bilen innan himlen öppnade sig.

Därav blev det lite inomhuslek och bakning när vi kom hem.

Sen läste vi bok i soffan och Nora däckade totalt.

Jag lyckades skaka liv i henne senare och fick henne lite mat i alla fall! Sen blev det ganska lugnt resten av kvällen, för barnens del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.