Söndagen i bilder

Efter en inte alltför tidig frukost gick vi ut och startade dagen. Axel fortsatte på dörrbygget och jag och barnen mockade i ponnyhagen. Det är en av Noras favoritaktiviteter och hon blir alldeles till sig när jag föreslår att vi ska mocka. ”mohma bajs!!”

Sen ville båda barnen rida, smidigt att de har många intressen som är samma! Jag fnissade lite åt deras ”bråk” inne i stallet om vem som skulle rida först, haha. Men det var faktiskt Lokes tur att rida först och Nora förstod att det skulle bli hennes tur sen, så vi traskade iväg i frid och fröjd.

Efter lite funderande över var vi skulle rida föll valet på skolans lekplats. Så vi gick dit, barnen fick leka en stund och så gick vi hem, med en ny ryttare på ponnyn.

Det går ju rätt långsamt i ponnyn skrittempo så bör vi var hemma var det hög tid för lunch. Och Axel var klar med dörren! Utsidan alltså, insidan är kvar.

Efter lunch åkte Axel och Loke iväg med traktorn och putsen för att klippa lite hagar som vi snart ska släppa får i. De är inte betade alls i år så de behövde klippas och så släpper vi dem på återväxten sen. Ett angenämt problem med för mycket bete ändå.

Jag och Nora hängde efter med Nora i barnvagnen. Tanken var att hon skulle somna där i så att jag kunde gå med röjsåg medan Axel och Loke klippte. Men det visste vi nog allihopa att Nora inte tänkte göra. Pigg som en mört anlände vi till hagen två kilometer bort och det var ju bara att gå hem igen, Loke hängde med oss.

Vi hittade smultron på vägen hem och precis när vi svängde in på gården somnade Nora, såklart. Nu var ju dock klockan för mycket för att sova egentligen så hon fick bara sova en halvtimme. Hon blir inte så lätt att lägga på kvällen annars… Jag och Loke klippte lite gräs medan hon sov, och när hon vaknat gjorde vi flädersaft.

Axel klippte på och körde röjsåg både där borta och efter maten (grillade revbensspjäll) även hästarnas vinterhage som fåren ska få beta ner om ett par dagar.

Barnen somnade gott och jag gick ut efteråt. Hönsen blev instängda och Kaprifol fick röra på sig. Jag red ut en kort sväng via fårens hage och räknade in dem.

Vi hann lite tv och dusch också innan det nu är dags att sova. Lite sent, men så får det bli ibland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.