Ponny och häst

Jag inledde denna veckan med hemmajobb, eftersom mötena avlöste varandra och det då ju är lite onödigt att åka in till Borås bara för att sitta instängd i ett kontor. Det gör jag lika bra hemma! Så eftermiddagen blev lite extra lång och jag och barnen åkte ut på en runda med ponnyvagnen medan Axel får-säkrade staketet i hästarnas vinterhage.

Vi har ju bara två hästar som äter gräs just nu, eftersom ponnyerna går i bantningshage + betar nån timme i fårens vinterhage. Det dröjer ytterligare en månad innan de tre nya hästarna flyttar in så jag passar på att låta hästarnas vinterhage vila från hästar så länge det går. Den har betes-putsats en gång och nu ska fåren få beta rent den de kommande två veckorna, innan det är dags för avskiljning av lammen.

Ponnyvagnsrundan gick via Elsas hus och båda barnen har snabbt lärt sig att speja efter smultron längs vägen. Loke var generös så även Assim fick smaka smultron!

Under kvällen klippte Loke och Axel lite gräs med traktorn och sen åkte de och köpte mera diesel precis innan läggdags, det är ju inte så kul att få soppatorsk ikväll när vi ska flytta fåren!

När barnen somnat träffade jag Sofie i stallet och vi red ut en sväng tillsammans. Det var tomt på folk nere vid badplatsen så vi lät hästarna plaska lite där man lägger i båtar. Kaprifol tyckte att de små vågorna som plaskade mot stranden var lite läskiga, men när hon väl kommit i vattnet var det ju inte så tokigt ändå.

Och så var den dagen slut! Alldeles för få timmar på dygnet som vanligt, för allt man vill hinna med och göra. Men nu är det bara två veckor kvar till semestern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.