Fårflytt och ponnyridning

lgår efter jobb och tidig middag fick vi besök av Susanna och och familj, vilket innefattade tre barn. De fick hela ”gårdsupplevelsen” där vi började med flytt av får. Fåren har redan fattat att en åktur i Lammbourginin betyder nytt bete så de flockades vid grinden när vi kom, och de följde smidigt efter Axel (och kraftfoderhinken) in i kärran när vi öppnade.

Förutom fåren står det tre vuxna människor och fem barn i kärran, så det är gott om plats! Men som synes är ju lammen knappt några lamm längre, de käkar och växer. Om två veckor blir det avskiljning.

Efter får-görat blev det fika och sen tog vi in Kaprifol och Assim i stallet för lite ”ponnyridning”. Två av de besökande barnen hade ridit en del och den stora tjejen både travade och galopperade lite på Kaprifol, och den lilla tjejen kunde efter lite hjälp trava själv på både Kaprifol och Assim.

Det är alltid roligt att se hur Kaprifol så snabbt switchar mellan olika modes när hon får olika ryttare på ryggen. Susannas son red först och han var lite nervös och klamrade sig fast = man fick nästan släpa med sig Kaprifol för att hon skulle röra sig. Sen hoppade den stora tjejen upp och Kaprifol skrittade på med stora kliv och började trava direkt vid signal. Och sen var det den lilla tjejens tur och Kaprifol gick tillbaka till den lite sega hästen, men som efter en stund rörde sig lite mer framåt och trots att tjejens fötter knappt räckte nedanför sadeln, och tyglarna var meterlånga, travade hon snällt ett varv i paddocken. Stolt hästägare! Även Assim skötte sig helt okej, han behöver ju lite draghjälp i paddocken så han kunde gå efter Kaprifol och travade då på fint. Loke och Nora red lite också såklart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.