SEMESTER!

Det fanns en liten, liten strimma hopp kvar när jag och Kaprifol klev in på seminstationen idag, men det släcktes ganska snart. Ingen fosterblåsa idag heller och nu tyckte veterinären att hon fick en god överblick över livmodern så den bör inte kunna gömma sig nånstans. Kaprifol stod dock fortfarande med gulkropp efter att antagligen ha varit dräktig, men resorberat. Kanske för att det blev tvillingar eftersom hon verkar ha släppt två ägg. Vi bestämde då att ge henne en PG-spruta för att få bort gulkroppen så att hon kommer in i ny brunst nästa vecka, så vi kan göra ett nytt försök.

En PG-spruta (hormon) är nog inte jättetrevligt att få, hästarna får lite koliksymptom och svettas rejält en stund. Men sen går det över lika fort som det började. Av den anledningen fick vi vänta kvar ett tag efter att Kaprifol fått sprutan så hon inte skulle få den här reaktionen i släpet på vägen hem, utan i lugn och ro i en box. Efteråt tog vi en liten promenad i solskenet innan hon klev på släpet och vi åkte hemåt. Tillbaka på måndag igen, för att se om brunsten kommit igång.

På kvällen kom Axels föräldrar och vi åt middag med alla syskonen nere hos Nils och Marsha. Grill på altanen! Nu taggar vi för SEMESTER!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.