17 dygns-UL

I morse var det dags för 17-dagars kontroll på Kaprifols potentiella dräktighet, och efter dagens koll är det fortfarande oklart om Kaprifol är dräktig eller inte. Precis som tidigare så ser det nämligen inte ut som ”standardstoet” där inne. Tydligast var ju att veterinären faktiskt inte hittade någon fosterblåsa, men däremot fanns det en gulkropp och livmodern var väldigt ihopdragen vilket tyder på att hon är dräktig. Hon är inte alls brunstig, vilket hon borde vara om det inte tog sig, så vi står med två olika rimliga scenarier.

  1. Hon blev dräktig, men har redan absorberat fosterblåsan av någon anledning.
  2. Hon är dräktig, men fosterblåsan ”gömmer sig”. En anledning till att man inte hittar den skulle kunna vara att hon släppte ytterligare ett ägg i samband med insemineringen, och att det är det ägget som har blivit befruktat. I så fall skulle hon kunna vara lite senare i cykeln än beräknat. Sen har hon också en livmoder som lutar lite, och det är därför svårt att se hur den ser ut ”längst bak” om jag förstod det rätt. Hon var ju såklart kissnödig också, som alla andra gånger, och fick pausa i en box för att kissa innan veterinären kunde kika vidare.

Så Kaprifol fick följa med hem igen, och vi åker tillbaka på fredag igen för att se om vi kan hitta nåt då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.