Lite av allt

Jag och Loke vaknade tidigt idag och åt frukost och satte av mot stallet innan de andra vaknade. Loke fick därför hänga med till dagens besök på seminstationen, och både han och Kaprifol skötte sig exemplariskt trots en hel del väntan idag. Kaprifols gulkropp var nästan helt borta, livmodern var mer brunstig än den varit på hela säsongen och det var fina ägg på gång. Inga riktigt stora ägg ännu så hon fick följa med oss hem igen också åker vi tillbaka på onsdag och gissningsvis blir hon kvar då.

Axel och Nora jobbade vidare med pottan medan vi var borta, och det går helt klar framåt! Hon har nu lärt sig känna när kisset är på gång och det hinner oftast bara komma nån droppe innan hon håller sig. Hon har däremot inte riktigt lärt sig att ”starta” kisset igen, när hon sen sitter på pottan. Så det blir lite vändor fram och tillbaka till pottan innan kisset kommer. Men majoriteten av det har kommit i pottan idag! Och två av tre bajs också! Duktig tjej.

Innan lunch hann vi skilja av lammen från tackorna, det gick ganska smidigt. Tackorna går nu och skriker i hagen utanför fönstret, men de ska väl snart lugna sig hoppas vi. Efter lunch åkte Axel en sväng med traktorn och betesputsen i hästarnas vinterhage också, fåren har gått där i knappt två veckor bara så det är mycket mat kvar. Men nu blir den tom i drygt tre veckor så det var bäst att putsa den.

Loke ville glatt hänga på men insåg snart att det var rätt skumpigt, så han vände tillbaka. Vi städade hönshuset och fortsatte tömma hästarnas ligghall på spån i stället. Snart dags för årets högtryckstvätt!

Och så blev det go grillmiddag till kvälla!

Loke: mamma ta en fin bild på mig och Nora!

Nora: Dont think so.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.