Tisdag

Ja då ska vi se vad den här dagen har bjudit på. Axel körde vidare på staketbygge vid Viksgården på fm och jag och barnen åkte på ”utflykt” till Ljung. Noras första ”resa” hemifrån utan blöjor! Så byxor på för första gången utan blöja och typ tre extra par i påsen. Vi tankade bilen, handlade lite som vi glömt, köpte ost i ostaffären och lekte på en lekplats.

En gång fick vi byta byxor och utmaningen är inte att få henne att säga till när kisset är på väg, utan att få den här sprattliga tjejen att sitta stilla på pottan så det har en chans att komma på rätt ställe. Hon säger att det kommer kiss fem gånger och varje gång sätts hon på pottan, och efter tre sekunder säger hon ”näe kiss” (nähä det kom inget kiss?). Och den gången man lyckas roa henne lite så hon sitter kvar, ja då kommer det ju inget kiss såklart, haha. Men det lossnar snart, det går ju framåt ändå. Och dagens nummer två hamnade fint i pottan också! Och hon sover just nu natt nr två utan nattblöjan också!

Både vi och Axel var hemma lagom till lunch så det intogs och sen sov Nora en sväng medan jag och Loke tog det lite lugnt. Axel körde vidare på staketet och när Nora vaknat packade vi ponnyvagnen med kaffe och frukt och skulle köra bort med den till Axel. Men då precis när vi körde runt stallet kom Axel hem, så vi åkte ner till sjön i stället.

Assim fick äta sin middag vid sjön, haha. Barnens påhitt, men varför inte. Lite senare för oss blev det också middag och sen tongivande en sväng till grisarna och såg till att de hade mat och vatten.

Vi fick ett stort lass med mjuk och tråkig potatis från en gård nära oss, som de inte kunde sälja, så detta kokar vi i stor kastrull hemma och kompletterar grisarnas foder med just nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.