Plan A, B, C…

Dagen började med något himla positivt, nämligen att Nora drog ner sina pyjamasbyxor och kissade på pottan. Helt själv och helt utan inverkan utifrån. Imponerande! Sen är ”lägsta nivån” fortfarande väldigt låg (=fortfarande en del golv som får torkas) men vi ser framsteg.

Efter frukost såg vi till alla djuren och packade ihop och drog iväg till Borås med släp bakefter. Destinationen var Hornbach och en del material till nya sadelkammaren har inhandlats. Det ska byggas skåp och tillverkas sadel-och tränshängare. Jag öppnade faktiskt upp för att vi kunde ju köpa färdiga grejer, men Axel övertalade mig att ändå göra egna. Och det är ju roligast såklart!

Vi tog en korv på Biltema till lunch och sen var tanken att vi skulle svänga in på Djurparken (Plan A) och leka, vi har ju ändå säsongskort. Men tiden sprang iväg för oss och när vi svängde in på parkeringen insåg vi att det skulle vara stört omöjligt att hitta en parkering för bil och släp (knappt att det fanns för bara bil!). Så vi lovade barnen att vi skulle åka direkt till Oma och Farfar och ta med oss glass (Plan B), eftersom de ändå skulle passa barnen en stund på eftermiddagen. Men inte heller den planen höll för när vi var hemma och lämnade släpet såg Axel direkt att en av tackorna inte mådde bra. Begynnande juverinflammation och då finns ingen tid att förlora så veterinär tillkallades direkt. Jag och barnen åt den utlovade glassen i köket och vi tänkte att veterinären skulle hinna komma innan vi var tvungna att åka till farföräldrarna (Plan C). Men veterinären dröjde så jag och barnen åkte själva till Oma och farfar och snart dumpade jag dem där och åkte vidare till Floby. Jag och Axel hade nämligen vaccination bokad till idag! Sent igår kväll såg vi att det plötsligt fanns massa tider i Floby så vi bokade var sin och i alla fall jag fick min spruta i tid! Axel tog emot veterinären som behandlade fåret med mediciner och kom sen till Floby han också och fick sin spruta, aningens sent men det var inga problem. Sen sammanstrålade vi hos Oma och farfar och firade med fika!

Under kvällen har vi haft fortsatt koll på fåret och tyvärr fått inse att medicinerna inte hjälpt utan det har fortsatt gått snabbt utför. Vi väntade lite extra för att vara på den säkra sidan men nu är det ingen tvekan längre och Axel är därför ute just nu och avslutar lidandet för fina goaste Lilla Grå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.