Nya hästar och middag på stan

I förmiddags anlände tre nya hästar till gården! Dels hade vi ju en plats efter Anna som tyvärr fick vandra vidare tidigare i somras, och så ska ju Assim och Nellie få en egen lösdrift. Därav är nu ”Stora” lösdriften full igen vilket är skönt. De går ännu i hagarna bredvid varandra men det verkade lugnt så ihopsläppet ska nog bli okomplicerat.

Det är ju klassiskt att ston börjar brunsta när det anländer nya hästar till gården men (fingers crossed) jag tyckte inte att Kaprifol ”gick igång” nåt speciellt faktiskt. Det tänder ju ett litet hopp inför måndag då hon ska dräktighetskollas på seminstationen…. Men vi ska definitivt inte ropa hej än, hon står kanske och trånar vid staketet i morgon.

Pottstatus då, två dagar i rad med 100% i pottan! Så det går ju framåt men hon är en envis tjej och har nu börjat dra ner byxorna och huka sig i stort sett överallt (i köket, i stallet, inne på Djur & Natur) och utbrister Nuu tiss! Det kommer ju inget så jag vet inte om hon leker eller skräms… 😅

På eftermiddagen gick Axel, Oma och barnen på kantarell- och blåbärsjakt och jag körde lite röjsåg och gräsklippare. När de var tillbaka satt vi ner en stund vid utebordet och Axel säger nåt i stil med ”nu får du snart fräscha till dig lite så ska vi snart åka!” Så det fick jag göra då och så lämnade vi barnen hemma med Oma och Farfar och åt middag på restaurang i Alingsås. Det ni! Det händer verkligen inte varje dag! Riktigt go mat och ett glas vin (för mig) blev det.

När vi kom hem sov barnen sött och vi pratade en stund med barnvakterna innan de rullade hem till sig. En bra fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.