Ganska lugn dag

Innan frukosten var helt uppäten rullade Martin in på gården med sin Bobcat på traktorkärran. Dags för tömning av fårhuset!

Luktade mumma som ni säkert förstår, och det lär det göra ett tag till för nu ligger ju hela härligheten på gödselplattan.

När han var klar pratade vi fortsatta projekt som Martin ska hjälpa oss med, nämligen grus i och utanför den nya lösdriften, och vårt nya avlopp. Blir nog bra, båda delarna.

Sen var det ridning på tapeten, Ebba och jag red ut på Assim och Kaprifol tillsammans. Roligt och skönt att få dagens motion av båda hästarna avklarat på förmiddagen.

Under tiden som Nora sov lekte jag och Loke inne och Axel putsade hagen som fåren gått i, så blir det kanske bete en vända till där sen. Om en och en halv månad är det dags för slakt av de flesta lammen. Vi kommer spara ett tacklamm och sen är det ett par baggar som kommer slaktas lite senare.

Jakten på grävling och räv startade idag så på em sköt Axel ett par skott för att se så han fortfarande kunde träffa och efteråt fick Loke testa träffsäkerheten med luftgeväret. Han dödade en majsburk på två meters avstånd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.