Mellan skaklarna

Under förmiddagen gick vi bort till gården uppe vid kyrkan och rullade ut en stor vacker fyrhjulig gammal hästvagn som vi fått. Ja ni hörde rätt, fått! Helt fantastiskt snällt och roligt. Vi fick hjälp att rulla den upp från gårdsbacken och sen kastade vi upp barnen i vagnen och drog hem den.

Lunch intogs vid vanlig tidpunkt och syskonen som numera äntligen har var sin lika dan stol skulle prompt sitta bredvid varandra.

Efter lunch fortsatte Axel stängselarbetet vid Viksgården och jag och Loke monterade ihop badrumsskåp medan Nora sov. När hon vaknade packade vi fikakorgen och tog ponnyvagnen till Axel och fikade.

När fikat var slut åkte vi en omväg hem och vi hann leka lite innan det var dags att laga middag. Efter maten byggde Axel tågräls med barnen och jag fortsatte med att måla skåp i nya sadelkammaren. Det går fruktansvärt långsamt men det går framåt i alla fall. Sen blev det lite tv för barnen och en man ringde på dörren och ville sälja en tavla på vårt hus (flygfoto från typ 1970). För sju tusen kronor. Kanske inte va? Men väldigt roligt att se fotot.

När barnen somnat gick jag ut till stallet. Klart Kaprifol skulle få bekanta sig lite med den där vagnen! Hon har ju dragit ett par grejer (däck, tvåhjulig vagn, släde) men det har aldrig blivit nåt mer än ett test-åk, så hon har ju inte riktigt någon vana med det hela. Men hon brukar ju ”finna sig” i det mesta som jag hittar på. Först fick hon gå bredvid när jag drog vagnen inne på ridbanan. Den skramlar ju rätt ordentligt så det är mycket ljud, men den är ganska lättrullad och svänger fint. Efter några varv spände jag för Kaprifol och så gick vi lite lugnt runt banan. Fickorna var fulla med äppelbitar som hon fick smaka på, hon blir ju dock lite ”på” när hon får så mycket gott på en gång så det gick nästan bättre när mutorna var slut.

Men lite läskigt var det ändå tyckte hon så jag nöjde mig där så länge och tog av vagnen. Sen tömkörde jag henne i alla gångarter så hon fick rasta av sig och sen spände jag på vagnen en gång till och nu fick hon dra den runt ladan så jag sen kunde ställa in vagnen. Här drog hon bättre även om allt vid grannen ju var livsfarligt i skymningen.

Med en del träning, kanske gummislang på hjulen och en ordentlig sele så ska det nog bli nåt av detta också!

Tjusigt ekipage om inte annat! Kanske kan extraknäcka och skjutsa gubbar och gummor till kyrkan på söndagarna…

2 tankar på “Mellan skaklarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.